assistència de 40.000 persones

Ajornat el congrés de farmàcia Infarma Madrid 2020 pel coronavirus

El Ministeri de Sanitat i la Comunitat de Madrid aconsellen evitar les aglomeracions davant de la malaltia

zentauroepp52590930 coronavirus clinic200303093718

zentauroepp52590930 coronavirus clinic200303093718 / Hospital Clinic Barcelona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Congrés i Saló de Farmàcia (Infarma Madrid 2020) ha decidit ajornar la seva celebració els dies 10, 11 i 12 de març a Ifema a causa de «la incertesa dels laboratoris participants» i la recomanació del Ministeri de Sanitat i la Comunitat de Madrid d’evitar les aglomeracions davant del Covid-19. 

Una portaveu del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Madrid ha explicat a EFE que l’esdeveniment té una assistència mitjana de 40.000 persones i aglutina tot el sector farmacèutic (distribuïdores, laboratoris, entitats oficials...). Malgrat que al principi es va estudiar mantenir el congrés i saló farmacèutic, finalment a última hora d’ahir dimecres es va decidir ajornar-lo, ha afegit la portaveu.

Els organitzadors d’Infarma han mantingut comunicació diària amb el Ministeri de Salvador Illa i amb la Comunitat de Madrid, que, a través de la seva Conselleria de Sanitat, avalua quins congressos o no tenen un potencial públic assistent provinent de zones de risc que obligui a la cancel·lació de l’esdeveniment.

Precaució per als metges

Notícies relacionades

Ja superen la desena els esdeveniments amb professionals mèdics que s’havien de celebrar aquest mes a Espanya i que han sigut suspesos a causa del coronavirus, com el que anualment fa l’Organització Nacional de Trasplantaments (ONT) o el Saló Internacional d’Equips, Productes i Serveis Dentals (Expodental). 

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va anunciar aquest dimecres dues mesures addicionals davant del coronavirus, unes de les quals va ser aconsellar que es cancel·lin tots els congressos, seminaris i trobades en què participin professionals sanitaris, perquè, va dir: «Necessitem que estiguin en perfectes condicions i el màxim de disponibles possible en els pròxims dies».