COVID-19

Científics xinesos descobreixen com el coronavirus entra al cos humà

Un grup d'especialistes de tres institucions xineses fan avenços importants per entendre la «la mecànica de la infecció viral» i per a l'elaboració de possibles cures

china-coronavirus-paciente

china-coronavirus-paciente

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un equip de científics xinesos ha descrit l’estructura completa de la proteïna ACE2, que utilitza el coronavirus per entrar a les cèl·lules humanes, cosa que pot facilitar el desenvolupament de possibles teràpies antivirals.

L’estudi, que publica la revista ‘Science’, està firmat per investigadors de tres institucions de la Xina, el país on es va detectar per primera vegada el coronavirus SARS-CoV-2, causant de la pneumònia Covid-19, el desembre passat.

Avenços cap a una vacuna

«El nostre descobriment no només dona llum per comprendre la mecànica de la infecció viral», diuen els autors de l’estudi citats per ‘Science’, sinó que «també facilitarà el desenvolupament de tècniques de detecció del virus i possibles teràpies antivirals».

L’equip, encapçalat per Renhong Yan, de l’Institut Westlake d’Estudis Avançats, ha analitzat i descrit, amb criomicroscòpia electrònica (Cryo EM), l’estructura de la proteïna ACE2, que no es coneixia totalment fins ara.

El procés al cos humà

Notícies relacionades

És a aquesta proteïna que el nou coronavirus ‘segresta’ per entrar a les cèl·lules humanes unida a una proteïna de la membrana cel·lular. Aquest coneixement de com el SARS-CoV-2 s’uneix a la superfície de la cèl·lula pot proporcionar una base per al desenvolupament terapèutic, indiquen els autors de l’estudi.

Quan el coronavirus infecta una persona, el primer pas del procés parteix d’una proteïna del virus, la proteïna S, que es vincula al receptor humà d’un enzim conversiu de l’angiotensina 2 (ACE2). L’estructura de la proteïna S ja va ser descrita en un estudi precedent publicat per investigadors nord-americans també en ‘Science’ el dia 19.

Temes:

Xina Coronavirus