El Govern preveu ampliar el 016 a totes les violències masclistes

Ampliarà el pressupost d'aquest servei per contractar més personal amb 1,9 milions d'euros

zentauroepp46024165 mani violencia genero200226091423

zentauroepp46024165 mani violencia genero200226091423 / J J Guillen

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN

El Govern preveu que el 016, el telèfon d’atenció a les víctimes de violència de gènere, doni assistència també a totes les víctimes de les violències masclistes que recull el Conveni d’Istanbul, entre les quals la violència sexual, l’assetjament laboral, la mutilació genital femenina, el matrimoni forçós i el tràfic amb finalitats d’explotació sexual, que també estan recollits en l’avantprojecte de llei de llibertat sexual. 

Notícies relacionades

La delegada del Govern contra la violència de gènere, Victoria Rosell, ha informat aquest dijous que el Ministeri d’Igualtat ha reformat els plecs del concurs públic de licitació de l’adjudicació del 016 a fi que aquest servei ampliï el nombre de víctimes que atén. Per a això s’ha ampliat el pressupost d’1,05 milions anuals a 1,9 milions d’euros, amb la vista posada en contractar més personal i la contractació de psicòlegs, que fins ara no participen en aquest servei. 

L’ampliació a totes les violències es va acordar en l’última conferència sectorial d’Igualtat, celebrada la tardor passada i presidida per Carmen Calvo. I ara, Igualtat ha materialitzat aquest canvi en el plec del contracte del 016 –l’actual venç al juny– amb l’increment de la dotació pressupostària.