Consum limitarà la publicitat de joguines amb continguts sexistes

Obrirà un període de consultes a fi de reformar l'actual regulació publicitària i evitar els biaixos de gènere

Estudia, a més, com impedir els missatges que mostren nenes hipersexuades, maquillades o en posats seductors

Consum limitarà la publicitat de joguines amb continguts sexistes

FERRAN NADEU

Es llegeix en minuts

Patricia Martín

El Consell Audiovisual d’Andalusia, per posar un exemple dels estudis realitzats, ha determinat que el 54% dels anuncis de jocs i joguines reprodueixen estereotips sexistes, cosa que influeix en l’autoconcepte dels menors i en la reproducció dels comportaments sexistes, basats en un repartiment patriarcal entre sexes des de ben petits. I és que en la infància el joc és un element socialitzador significatiu i un vehicle clau en la transmissió de continguts simbòlics que formen la identitat i el sistema de valors. 

Per tot això, i en la setmana prèvia al Dia Internacional de la Dona, el Ministeri de Consum ha anunciat la intenció de regular la publicitat de jocs i joguines a fi d’eliminar els continguts sexistes i que els continguts publicitaris transmetin una imatge «igualitària, plural i no estereotipada», segons ha informat aquest dimecres el departament encapçalat per Alberto Garzón. 

Amb aquest objectiu, Consum planteja desenvolupar l’actual regulació publicitària a fi que les comunicacions comercials motivin decisions de compra que no reprodueixin rols discriminatoris en el joc infantil i no tinguin biaix de gènere en la presentació que fan de nens i nenes

Període de consultes

Per dur-ho a terme, s’obrirà un procés d’informació i participació en què s’obtindran les opinions d’experts en igualtat i infància, associacions de consum, mitjans de comunicació, agències publicitàries i anunciants. 

Et pot interesar

Així mateix, des del ministeri s’està estudiant la fórmula per impedir l’aparició de missatges «que contribueixin a la sexualització primerenca de les nenes». Es pretén evitar els missatges que mostren les menors hipersexuades, maquillades, vestides com adultes o amb posats seductors.