Mesures de prevenció

França veta els esdeveniments de més de 5.000 persones en llocs tancats

Les autoritats suspenen també la mitja marató de París aquest diumenge

zentauroepp52553502 people wearing protective face masks walk as they arrive at 200229155737

zentauroepp52553502 people wearing protective face masks walk as they arrive at 200229155737 / GONZALO FUENTES

1
Es llegeix en minuts
Eva Cantón
Eva Cantón

Periodista

ver +

Després d’un consell de Defensa i un altre de ministres extraordinari per estudiar el pla d’acció davant el coronavirus, el Govern francès ha anunciat una sèrie de mesures destinades a contenir l’epidèmia que a França afecta ja 73 persones, segons ha anunciat el ministre de sanitat, Olivier Véran.

Les aglomeracions de més de 5.000 persones en llocs tancats es prohibiran a tot el territori nacional. També quan se celebrin en espais oberts si se suposa que hi ha una barreja de població procedent de zones on el virus circula. Per aquesta raó, una de les decisions adoptades aquest dissabte ha sigut cancel·lar la mitja marató de París prevista per a aquest diumenge.

Les escoles tancaran

En el principal focus epidèmic del país, el departament d’Oise, al nord de París, es prohibeixen totes les reunions públiques i en sis comunitats –cinc a Oise i una a l’Alta Savoia– les escoles tancaran les portes dilluns.

Notícies relacionades

França ha passat de l’estadi u de l’epidèmia –l’objectiu de la qual és provar d’impedir que el virus entri al territori nacional– a l’estadi dos, que s’activa quan el virus circula en parts del territori.

Véran ha indicat que no hi ha cap raó per confinar les persones que venen de focus epidèmic de fora de França i que per tant els alumnes que han sigut al nord d’Itàlia podran tornar a l’escola la setmana que ve. El ministre ha recordat les principals mesures d’higiene per evitar el contagi i ha anunciat que les farmàcies només podran vendre mascaretes sota prescripció mèdica.