Més de 3.700 persones confinades

La tripulació del 'Diamond Princess' acomiada el barco ballant abans de ser desinfectat pel coronavirus | Vídeo

634 persones, entre passatgers i treballadors, han sigut contagiades i s'han comptabilitzat tres morts

La companyia té previst reprendre els viatges el 29 d'abril amb motiu de la Setmana Daurada del Japó

diamond

diamond

2
Es llegeix en minuts
Reyes Susín

El malson per als 2.666 passatgers i 1.105 tripulants del creuer ‘Diamond Princess’ ha acabat després d’un confinament de 17 dies. Fins aquest dilluns, 634 persones, entre creueristes i tripulants, han sigut contagiats pel coronavirus i s’han comptabilitzat tres morts.

El 3 de febrer un turista va donar positiu en el coronavirus. L’home havia baixat del barco el dia 1 a Hong Kong. A partir d’aquell moment, el Japó va denegar el permís al ‘Diamond Princess’ perquè desembarqués el passatge i el creuer va quedar atracat al port de Yokohama i se li va imposar la quarantena. [Seguiu l’última hora del coronavirus, en directe].

La massiva quarantena del creuer ha sigut escrutada com una prova per a hipotètics casos futurs. El veredicte és un fracàs rotund: l’elevat nombre d’infectats el converteixen en el focus més gran fora de Hubei. 

Passatgers del ‘Diamond Princess’ abandonen el barco el dia 19. / AP

Tres morts al ‘Diamond Princess’

Diumenge passat, dia 23, el Ministeri de Sanitat japonès va confirmar la mort d’un tercer passatger del creuer ‘Diamond Princess’. Es tracta d’un home de 80 anys i s’ha assenyalat que va morir per pneumònia després d’haver sigut evacuat a un hospital, però no ha confirmat si estava encomanat pel coronavirus.

Dos passatgers més, un home i una dona també de més de 80 anys, van morir dijous passat. Tots dos van estar al creuer ‘Diamond Princess’.

La tripulació no perd l’ànim  

Evacuat el barco, diversos membres de la tripulació han gravat un vídeo per celebrar el final de l’aïllament. Els empleats han triat el tema ‘Tala’ de la cantant filipina Sarah Gerome i el ballen en una de les cobertes i a les cuines del barco. Mae Fantillo, una membre de la tripulació, ha publicat el vídeo.

Fantillo ja va publicar la setmana passada un altre vídeo de diversos cuiners ballant la cançó ‘Yummy’ de Justin Bieber perquè «la nostra família i amics sàpiguen que estem bé malgrat la crisi a què ens estem enfrontant al ‘Diamond Princess’», va escriure.

La tripulació s’acomiada així del barco, que ara serà sotmès a una desinfecció profunda per després estar un temps en un dic sec abans de tornar a navegar. La data es preveu per al 29 d’abril coincidint amb les celebracions anuals de la Setmana Daurada al Japó.

Quatre britànics repatriats donen positiu

Aquest dilluns s’ha conegut que quatre dels 30 ciutadans del Regne Unit i Irlanda repatriats dissabte passat des del Japó del creuer ‘Diamond Princess’ han donat positiu en el coronavirus, de manera que ja són 13 els casos confirmats de la nova malaltia al Regne Unit.

No obstant, el Ministeri de Sanitat havia assegurat que s’havia realitzat «una avaluació completa de risc de malalties infeccioses» als 30 abans de partir del Japó i que cap d’aquestes persones havia manifestat símptomes del virus.

Els 30 han sigut traslladats a l’Hospital Arrowe Park de Liverpool per iniciar una quarantena de 14 dies que certifiqui si algun més està encomanat. 

Notícies relacionades

Un centenar de britànics evacuats de la Xina han acabat aquest mateix diumenge la quarantena de 14 dies a l’Hospital Milton Keynes d’Eaglestone, al nord de Londres.

Alguns països van optar per repatriar els passatgers de les seves respectives nacionalitats a bord, com ara els Estats Units, Corea del Sud, les Filipines, Israel, Itàlia i el Canadà.