el covid-19

Setena mort pel coronavirus al nord d'Itàlia

Els infectats ja són més de 220 a les cinc regions del país afectades

coronavirus italia seis muertes / periodico

2
Es llegeix en minuts
Efe

Itàlia ha confirmat la setena mort per coronavirus. Es tracta d’una dona de 62 anys, pacient de diàlisi que ha mort a l’hospital de Como. Aquesta tarda, les autoritats havien informat de la mort d’un home de 80 anys mort a Milà. Han descartat una altra mort que es va atribuir inicialment al virus, una dona pacient oncològica de Crema, que havia sigut derivada a l’hospital de Brescia, i que, pel que sembla, ha mort per l’evolució de la seva pròpia malaltia prèvia.

Aquest matí les autoritats havien informat de la cinquena mort: un home de 88 anys mort a la Llombardia, nord del país, mentre que els casos de contagi ascendeixen a més de 220, segons ha informat el cap de la Protecció Civil, Angelo Borrelli, en una compareixença davant els mitjans. Aquest dilluns han mort tres persones després d’anunciar-se la mort de l’home de 84 anys, ingressat a l’hospital Joan XXIII de Bèrgam (Llombardia)

Els altres tres morts són una dona que va morir a la província de Cremona, un home de 78 anys de Vo’ Euganeo, a la província de Pàdua (Vèneto), i una dona de 77 anys, que va estar a Codogno i que va donar positiu en una prova realitzada després de la seva mort. A l’espera que s’actualitzi la xifra de contagiats, ja són 224 els infectats a les cinc regions del nord d’Itàlia afectades pel coronavirus (la Llombardia, el Vèneto, l’Emília-Romanya, el Piemont i el Laci). [Seguiu l’actualitat sobre el coronavirus| Últimes notícies en DIRECTE]

El nombre de contagis a la regió de la Llombardia, al nord d’Itàlia, arriba als 150 davant els 112 comunicats ahir a la nit, segons va informar el president de la regió, Attilio Fontana, en una entrevista radiofònica. «El nombre d’infectats està augmentant. En tenim 150 a la regió, segons les dades que ens han comunicat fa uns quants minuts. Esperem que les mesures que hem pres ajudin a frenar el contagi», va explicar.

Notícies relacionades

Fontana va admetre que ningú podia pensar «que la difusió del virus fos tan agressiva». Les últimes dades proporcionades pel cap de Protecció Civil, Angelo Borrelli, confirmaven 21 casos al Vèneto, dos dels quals són a l’hospital de Venècia, 9 a la regió de l’Emília-Romanya, i ascendeixen a sis els positius al Piemont.

El temor que la difusió sigui més elevada ha portat les regions del Piemont, la Llombardia i el Vèneto a prendre mesures extraordinàries durant almenys aquesta setmana, i s’han suspès totes les festes i esdeveniments –com el carnaval de Venècia–, manifestacions culturals i esportives i s’han tancat els museus, les escoles i les universitats.