EPIDÈMIA DE CORONAVIRUS

La Xina posa en quarantena els seus bitllets de banc pel coronavirus

Els bancs utilitzen rajos ultraviolats o altes temperatures per desinfectar els bitllets abans de segellar-los i aïllar-los durant set o catorze dies

coronavirus / periodico

1
Es llegeix en minuts
AFP

La Xina va posar en marxa un procés en el qual es neteja i es deixen en quarantena els bitllets de banc utilitzats amb l’objectiu de limitar la propagació de l’epidèmia pel nou coronavirus, va anunciar dissabte el banc central.

Els bancs utilitzen rajos ultraviolats o altes temperatures per desinfectar els bitllets abans de segellar-los i aïllar-los entre set o catorze dies, va explicar Fan Yifei, vicegovernador del Banc Central de la Xina.

Després d’aquest període de «quarantena», la durada de la qual depèn de la gravetat de l’epidèmia del coronavirus a la regió que es tracti, els bitllets es poden tornar a posar en circulació, va declarar en una conferència de premsa.

«Hem de preservar la seguretat i la salut dels usuaris de diners en efectiu», va dir Fan Yifei, que va precisar que s’han suspès les transferències de bitllets entre les províncies.

El Banc Central sembla respondre a la creixent reticència dels xinesos a utilitzar diners en efectiu per temor de la contaminació. La major part dels consumidors xinesos recorren als seus telèfons intel·ligents per pagar les compres quotidianes.

Nous bitllets

Abans de les vacances de l’Any Nou Lunar, a finals de gener, el Banc Central va fer «una emissió d’emergència» de nous bitllets per un import de 4.000 milions de iuans (530 milions d’euros, 575 milions de dòlars) per a la província de Hubei (centre), epicentre de l’epidèmia.

Davant l’epidèmia de pneumònia viral, que ha causat més de 1.500 morts i uns 66.000 encomanats a la Xina, es van multiplicar les operacions de desinfecció als llocs públics i les crides als habitants a limitar el contacte entre ells.

Notícies relacionades

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), el virus es transmet essencialment per via respiratòria i per contacte físic, però també tocant superfícies contaminats.

D’altra banda, Fan Yifei va reafirmar el seu recolzament a les empreses que estan en dificultats per l’epidèmia i va assenyalar que la institució seguiria una política monetària «prudent».