LA INSPECCIÓ DE TREBALL ACTUARÀ

El Govern revisarà les barraques de temporers a Huelva després de la clatellada de l'ONU

L'Executiu canviarà la legislació perquè els inspectors de Treball puguin «intervenir» en zones amb «infrahabitatges»

Es tracta de la resposta a l'informe del relator de l'ONU que va denunciar que són pitjor que els camps de refugiats

lepe

lepe

1
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell
Elisenda Colell

Redactora

Especialista en pobresa, migracions, dependència, infància vulnerable, feminismes i LGTBI

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Govern central farà els canvis normatius necessaris perquè la Inspecció de Treball pugui «personar-se i intervenir» en els assentaments i els infrahabitatges denunciats pel relator de l’ONU contra la pobresa, Philip Alston, al camp de Huelva. Així ho ha comunicat aquest divendres el Ministeri de Treball i Economia Social als sindicats agraris, segons han informat aquest departament i la Vicepresidència de Drets Socials a Twitter.

El relator de l’ONU va considerar, en un dur informe sobre la situació a Espanya, que les condicions en les quals viuen alguns dels treballadors del camp de Huelva són «molt pitjors que les dels camps de refugiats». EL PERIÓDICO, precisament, publica  un ampli reportatge sobre les zones que va visitar Alston i les condicions d’extrema pobresa en la qual viuen molt dels seus habitants. 

El vicepresident segon del Govern, Pablo Iglesias, va assenyalar dijous en una compareixença al Congrés dels Diputats que l’«avergonyeix» que l’alt representant de l’ONU hagi trobat condicions de «barraquisme i semiesclavitud» a Espanya que són «intolerables». Davant d’això, l’Executiu «no es mantindrà impassible», segons va avisar.

Es tracta d’«infrahabitatges»

Notícies relacionades

En aquest context, la primera mesura anunciada consisteix a modificar la legislació perquè la Inspecció de Treball pugui intervenir en els assentaments de Huelva i poder comprovar, de primera mà, «les condicions dels infrahabitatges», segons informa la vicepresidència de Drets Socials.    

«Constatar per part de l’administració les condicions en les quals malviuen aquests treballadors agraris és un primer pas imprescindible per garantir la seva dignitat i els seus drets», afegeix el departament capitanejat per Iglesias.