Falsificació documental

Denunciat un home per identificar com a conductor un mort per no pagar multes

El titular del vehicle va identificar un mort que li devia diners en 10 expedients sancionadors

icoy2442025 radar161026191700

icoy2442025 radar161026191700 / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra han denunciat penalment aquest dimecres un home de 59 anys veí de l’Hospitalet de Llobregat com a presumpte autor d’un delicte continuat de falsificació documental per identificar com a conductor del seu vehicle un home mort l’any 2016.

L’acusat ha identificat com a conductor l’home mort en 10 expedients sancionadors, en vuit dels quals aquest ja havia mort, a fi d’evitar pagar múltiples multes de circulació.

Venjança per deutes

Pel que sembla, la motivació del denunciat per falsificar la seva identitat va ser la venjança, ja que l’home mort mantenia un deute econòmic amb ell des de feia anys, segons han explicat els Mossos en un comunicat.

La investigació es va iniciar el 5 de maig quan el Servei Català del Trànsit va detectar, amb un radar fix ubicat a la carretera C-17 al municipi de Paredes, l’excés de velocitat d’un turisme Mercedes Benz. Al rebre la denúncia, el titular d’aquest turisme, va presentar al·legacions identificant el conductor del vehicle en el moment de la infracció.

Investigació de la Divisió General de Trànsit

Una vegada revisat el registre de la Divisió General de Trànsit es va observar que la persona identificada com a infractora havia mort el 2016. Els investigadors del cas van procedir a entrevistar el titular del vehicle, que va manifestar que s’havia equivocat en les seves al·legacions a l’hora d’identificar el conductor i que, per tant, es faria càrrec de la denúncia.

Abans de tancar la investigació, els agents van sol·licitar l’expedient del conjunt de denúncies a nom del mort i van trobar 10 multes per excés de velocitat al seu nom, comeses en tres models de vehicles diferents a nom de la mateixa Societat Limitada.

Pena de fins a 3 anys de presó

Notícies relacionades

Finalment, els agents van comprovar que la persona morta havia sigut clienta d’una de les empreses del denunciat i que, el 2015, havia fet una sèrie d’impagaments que mai es van liquidar.  Per aquesta raó, cada vegada que el denunciat rebia una multa feia constar les dades del client deutor com a conductor, sense saber que aquest havia mort el 2016.

El delicte de falsificació documental es considera greu i té una pena prevista en el Codi Penal de presó de fins a 3 anys.