NOVA BAIXA AL MWC

Sony tampoc anirà al Mobile World Congress pel coronavirus

La companyia pren aquesta «difícil» decisió per la seguretat dels seus treballadors, clients i mitjans de comunicació

El conseller Puigneró assegura que el congrés «no penja d'un fil» i demana no deixar que s'inoculi «el virus de la por»

sony / periodico

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sony ha anunciat que també cancel·la la seva participació en el Mobile World Congress (MWC) de Barcelona pel coronavirus i s’afegeix així a les baixes de LG, Ericsson, Nvidia i Amazon. En un comunicat, ha explicat que ha estat monitorant la situació provocada pel virus i ha pres aquesta «difícil» decisió donant la màxima importància a la seguretat i el benestar dels seus treballadors, socis, clients i mitjans de comunicació. [Seguiu l’última hora del coronavirus, en directe].

En aquest cas, la companyia manté la presentació dels nous models per al 24 de febrer, però ho farà a través del seu canal de Youtube. En el comunicat, Sony ha agraït la comprensió i el recolzament «en aquests temps de canvis».

Sony pren la decisió després de la declaració que va fer l’Organització Mundial de la Salut (OMS) sobre l’emergència global de la malaltia, que ja ha causat més de 800 morts arreu del món.

El MWC s’ha de celebrar del dilluns 24 de febrer al dijous 27 als recintes de Fira de Barcelona i a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona).

Mesurar la temperatura als assistents

Des de la GSMA, l’entitat organitzadora del congrés, s’han augmentat les mesures preventives després de l’alerta del coronavirus, de manera que els participants del MWC arribats de Hubai (Xina) no podran accedir a l’esdeveniment, i es mesurarà la temperatura a tots els assistents.

A més, tots les persones que hagin estat a la Xina necessitaran una prova que demostri que han estat fora del país 14 dies abans de l’esdeveniment, que preveu la participació de 2.800 expositors.

La nova baixa afegeix més incertesa de cara al Mobile (MWC 2020), un dels esdeveniments de més pes que es duen a terme a la capital catalana. El gegant tecnològic Amazon ha anunciat també que se suma a la nord-americana Nvidia, la sueca Ericsson i la coreana LG i no acudirà a la fira de mòbils més important del món a causa de l’alerta sanitària mundial per la propagació del coronavirus.

Puigneró assegura que el MWC «no penja d’un fil» 

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha assegurat que el Mobile World Congress «no penja d’un fil» i ha demanat no deixar que s’inoculi «el virus de la por». En declaracions a RAC-1 just abans que es conegués que Sony se sumava a les baixes, ha reconegut preocupació pel que estava passant, però ha defensat que s’estaven prenent les mesures necessàries i que a Catalunya no hi ha cap cas del virus.

Per això, ha assegurat que no hi ha cap motiu ni per suspendre el congrés ni per retardar-lo. «Les quatre empreses que s’han donat de baixa són empreses importants, però el nombre d’empreses que venen al Mobile és molt més alt», ha assegurat.

Puigneró ha assegurat estar en contacte permanent amb l’organització del Mobile i ha explicat que ja s’han anat prenent mesures segons ha evolucionat el virus i que es continuaran prenent. Ha afegit, però, que no volen «generar alarmisme» i que intentaran fer entendre a les empreses que Catalunya «és un lloc segur de coronavirus» i que «no hi ha d’haver cap problema».

Notícies relacionades

El conseller ha defensat que tant la Generalitat, com Fira de Barcelona i GSMA estan «molt preparats» per tirar endavant el Mobile i ha expressat la seva plena confiança que «es desenvoluparà amb normalitat». Ha enviat, a més, ha enviat un «missatge de tranquil·litat».

Sobre la possibilitat que hi pugui haver més empreses que es donin de baixa, Puigneró ha afirmat que aniran «partit a partit» i que s’aniran prenent decisions «a mesura que es vagin succeint» les situacions «i no partint d’especulacions». També ha exposat que de les empreses que s’han donat de baixa, n’hi ha que han concretat que ho feien seguint una política general d’evitar el desplaçament dels seus treballadors a qualsevol lloc del món, no concretament a Catalunya.