Una xacra social

Violència masclista: dues dones assassinades, a Granada i Lugo

Aquests dos crims eleven a 10 les dones que han matat les seves parelles o exparelles des de començament d'any

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

3
Es llegeix en minuts
Agencias

Nova jornada negra amb dos crims masclistes. Aquest dissabte la Policia va detenir dos homes, un a Granada i un altre a Lugo, per la seva suposada implicació en la mort de dues dones per arma blanca, en un cas de violència masclista la primera i sota investigació la segona.

A Lugo, dissabte a la tarda es va arrestar un home a qui s’investiga per la seva suposada implicació en la mort de la seva parella, una dona de mitjana edat el cadàver de la qual va trobar-se en una vivenda d’aquesta ciutat divendres a la nit amb ferides d’arma blanca a diverses parts del cos.

S’investiga l’home, parella sentimental de la víctima des de l’estiu passat, per homicidi, violència de gènere i violència domèstica.

La mare de la víctima va avisar la Policia cap a les 22:00 hores de divendres passat de la troballa del cadàver en una vivenda de la Rúa da Cerradura, al barri de Lugo d’As Gándaras. 

A més, a Granada s’ha detingut un jove de 24 anys com a presumpte autor de l’assassinat de la seva exparella, una dona de 39 anys que ha mort per ferides d’arma blanca. Els fets s’han registrat al barri granadí del Zaídín i l’agressor, un legionari destinat a Viator (Almeria), s’ha entregat voluntàriament a la caserna de la Guàrdia Civil de Guadix, localitat situada a uns 50 minuts amb cotxe de la capital granadina. La víctima, la segona a la província en aquest 2020, no havia presentat denúncies

Reaccions

Aquest dissabte, el president del Govern, Pedro Sánchez, ha lamentat la mort de les dues dones a Lugo i a Granada en mans de la seva parella i exparella respectivament.

Aquests dos assassinats masclistes eleven a 10 les dones mortes per violència de gènere aquest any.

Així ho ha manifestat el president de l’Executiu en una publicació al seu compte de Twitter. «Avui dues dones han sigut assassinades a Lugo i Granada. Deu assassinats des de començament d’any. En total 1.043 des del 2003», ha afirmat

Insuportable. No pararem fins a acabar amb la barbàrie de la violència de gènere. La meva abraçada i solidaritat per a les seves famílies i amics. Ni una menys», ha tuitejat Sánchez.

Després del crim, la ministra d’Igualtat, Irene Montero, ha dit al seu compte de Twitter que «podem estar davant d’un nou assassinat masclista. És fonamental que la nostra societat acompanyi, cuidi i eduqui perquè no hi hagi cap assassinat més. No pararem fins a aconseguir-ho. Una abraçada a familiars i amistats de la víctima. Ens volem vives».

La delegada del Govern contra la Violència de Gènere, María Victoria Rosell, ha publicat a la mateixa xarxa social un text en què afirma: «Perdoneu que insistim, però ens estan matant. No són casos aïllats, ni estrangers, ni bojos». 

Dol a Granada

Notícies relacionades

L’Ajuntament de Granada ha decretat tres dies de dol oficial . L’alcalde de la capital, Luis Salvador, que ja ha expressat les seves més sentides condolences a la família i pròxims a la víctima, ha condemnat fermament aquest «terrible i dolorós» assassinat. L’alcalde de Granada ha remarcat, a través d’una nota de premsa, la importància d’«anar a totes les institucions i agents socials» en la necessària lluita contra la «xacra despietada» que és la violència de gènere.

Aquest dilluns tindrà lloc un minut de silenci, a les 12.00 hores, a la plaça del Carmen en memòria de la víctima. Aquest assassinat suposa el segon cas mortal de violència masclista que registra la província de Granada des de començament d’any, després que el 22 de gener una dona de 73 anys fos assassinada a Caniles per la seva parella.