D'origen britànic

Coronavirus: activat el protocol de coronavirus a Mallorca per 4 persones

Tots pertanyen a una mateixa família i van tenir contacte amb un malalt a Franca

Passengers arriving into Hong Kong International Airport get their temperature checked by a worker using an infrared thermometer, following the coronavirus outbreak in Hong Kong, China, February 7, 2020. REUTERS/Hannah McKay

Passengers arriving into Hong Kong International Airport get their temperature checked by a worker using an infrared thermometer, following the coronavirus outbreak in Hong Kong, China, February 7, 2020. REUTERS/Hannah McKay / Hannah McKay (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest divendres a la nit la Conselleria de Salut i Consum de les Balears ha activat el protocol d’atenció en cas de sospita de coronavirus després de detectar a Mallorca quatre casos de persones d’una mateixa família que van tenir contacte amb un confirmat a França

El cas en investigació afecta quatre persones d’origen britànic d’una mateixa família, residents a Mallorca, que han sigut ateses per professionals sanitaris, ha detallat el departament autonòmic en un comunicat. El pare ha acudit a l’Hospital Universitari de Son Espases i la mare i les filles han sigut traslladades posteriorment al centre per avaluar-les.

La família ha manifestat que va estar en contacte amb una persona que va donar positiu per coronavirus, amb simptomatologia clínica, a França.

Tots ingressats

Seguint el criteri dels professionals, l’home es troba aïllat i ja els han pres mostres a tots per enviar-les al laboratori de Majadahonda, l’encarregat de les anàlisis. Tots han quedat ingressats.

La Conselleria de Salut i Consum ha reiterat el seu missatge de tranquil·litat i de confiança en la tasca dels professionals, a l’espera que els resultats de les mostres determinin si es tracta o no de coronavirus 2019-nCoV.  Així mateix, la Conselleria ha recalcat que treballa en estreta col·laboració amb el Ministeri de Sanitat.

Notícies relacionades

Sanitat ha elaborat un protocol d’actuació en vista de l’aparició de possibles casos sospitosos de coronavirus a Espanya en col·laboració amb l’Institut de Salut Carles III i les comunitats autònomes i s’han posat a punt les proves de laboratori necessàries per poder confirmar els diagnòstics.

Membres de la Conselleria, el Servei de Salut de les Balears (IB-Salut) i l’Hospital de Son Espases oferiran més detalls sobre aquest cas demà.