EN ELS ÚLTIMS 14 DIES

Els creuers prohibiran l'entrada a passatgers que hagin estat a la Xina

Les empreses del sector prenen mesures de protecció contra el coronavirus i modifiquen o anul·len algunes rutes

zentauroepp52051173 crucero costa en roma200203125029

zentauroepp52051173 crucero costa en roma200203125029 / MASSIMO PERCOSSI

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Associació Internacional de Creuers (CLIA) ha prohibit l’entrada als barcos a passatgers o membres de la tripulació que hagin estat a la Xina durant els últims 14 dies com a mesura de protecció contra el coronaviurus i ha modificat o anul·lat algunes rutes d’acord amb les recomanacions de les autoritats sanitàries.

[Seguiu aquí, en directe, l’última hora sobre l’evolució del coronavirus]

L’organització assegura que la seguretat i la salut dels passatgers són la prioritat número u en els membres de CLIA. L’organització i els seus membres mantenen un contacte directe amb professionals de salut i reguladors de tot el món, inclosa l’Organització Mundial de la Salut (OMS)que contínuament avaluen i modifiquen polítiques i procediments

Això inclou la modificació d’itineraris, quan sigui necessari, en vista de les circumstàncies canviants, així com l’avaluació de salut, viatges i contacte, segons correspongui, per als hostes i la tripulació que han viatjat recentment des de o a través de l’àrea afectada, d’acord amb l’orientació vigent de les autoritats sanitàries mundials.

L’organització assegura que els protocols d’avaluació permeten prendre decisions informades cas per cas, ja sigui que es negui l’embarcament a un convidat o membre de la tripulació.

En un comunicat publicat en la seva pàgina web l’organització assegura que la indústria de creuers és una de les millors equipades i amb més experiència per monitorar i controlar les condicions de salut dels passatgers i la tripulació.

A més, els membres de CLIA implementaran mesures de prevenció i resposta davant de brots i els seus barcos han d’estar equipats amb instal·lacions mèdiques, professionals mèdics a bord i a terra disponibles les 24 hores del dia, els set dies de la setmana, per brindar atenció mèdica inicial en cas de malaltia i prevenir la transmissió de la mateixa.

Reforç a Costa Cruceros

La naviliera Costa Cruceros ha anunciat que reforçarà més les mesures preventives en la seva flota per garantir al màxim la seguretat dels seus hostes i tripulació després de l’alerta global declarada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

A partir d’ara, cap passatger, visitant o membre de la tripulació de qualsevol nacionalitat que hagi viatjat o passat per la Xina continental en els últims 14 dies podrà embarcar en cap dels barcos de Costa.

«Costa Cruceros manté un contacte constant amb les autoritats sanitàries internacionals i locals per garantir la vigilància i protecció constant», va explicar el director general de la naviliera Neil Palomba.

Segons va explicar, el seu departament central de serveis mèdics està actualitzant de forma contínua els equips mèdics a bord per garantir que els procediments i revisions de prevenció ordinària i extraordinària són aplicats a bord de tota la flota d’acord amb el desenvolupament de qualsevol escenari internacional.

Entre les mesures que la companyia ja ha adoptat durant les últimes setmanes s’inclou la introducció d’un formulari mèdic que han de completar els passatgers embarcats i una revisió mèdica prèvia a l’embarcament amb controls de temperatura per a aquelles persones que, per qualsevol motiu, apareixen o s’identifiquen amb símptomes (símptomes respiratoris o febre).

Qualsevol informe o detecció de símptomes de malaltia durant l’avaluació prèvia a l’embarcament pot ser valorat per professionals mèdics per permetre la presa de decisions estudiades cas per cas, si hi hagués algun un hoste o membre de la tripulació que no pogués embarcar.

Notícies relacionades

Costa Cruceros assegura que la seguretat i la salut són «la prioritat número u» per a la companyia. Als barcos de Costa Cruceros es prenen mesures preventives, com la revisió mèdica dels hostes i la tripulació, si les circumstàncies el requereixen.

A més, tots els barcos de la flota estan equipats amb instal·lacions mèdiques amb personal especialitzat, disponible les 24 hores del dia, i poden comptar amb l’assessorament i el recolzament de professionals i instal·lacions mèdiques externes.