de la companyia Costa Cruceros

La passatgera del creuer bloquejat a Roma procedent d'Espanya dona negatiu en coronavirus

La dona, originària de Macau, presentava símptomes compatibles amb el virus

El creuer, amb uns 6.000 passatgers, havia fet escala a Barcelona i Palma de Mallorca, on va fer l'última parada, dimarts

coronavirus crucero / periodico

2
Es llegeix en minuts
Irene Savio

La passatgera a bord del creuer de la companyia Costa Cruceros, procedent d’Espanya, que està bloquejat al port de Civitavecchia (Roma, Itàlia) va donar negatiu en coronavirus, segons informa Efe citant fonts oficials. Així, les primeres anàlisis a la dona, que presentava febre i problemes respiratoris, indiquen que «el més probable és que es deguin a una grip comuna».

Als 6.000 passatgers, entre els quals hi ha espanyols, que van embarcar dilluns en el creuer de la companyia Costa Cruceros, procedent d’Espanya,  se’ls va impedir desembarcar aquest dijous al port de Civitavecchia fins a comprovar si la passatgera i la seva parella havien sigut infectats pel virus, ja que ella presentava símptomes compatibles amb la malaltia. El barco ‘Costa smeralda’ va fer parades a les ciutats espanyoles de Barcelona, Palma de Mallorca i a Marsella (França). Concretament, l’última parada del creuer havia sigut a Palma, dimarts passat, durant unes 10 hores, entre les 7.40 i les 18.13. La dona, informa Efe, no va desembarcar a Palma.

Ara el barco és en aquest port pròxim a Roma des d’aquest dijous al matí, segons el que van explicar els passatgers del creuer. El protocol va començar després que la dona originària de Macau, regió autònoma de la costa sud de la Xina, presentés febre i problemes respiratoris.

Aïllada a l’hospital del barco 

La dona, de 54 anys, i que tenia febre alta, i el seu marit, que no presentava símptomes, van ser aïllats a l’hospital del barco, segons va informar Costa Cruceros en un comunicat. Es va traslladar fins a la nau un equip de l’hospital Spallanzani de Roma, que va fer proves a la dona i va tornar al centre per analitzar-les i donar un resultat el més aviat possible. 

La parella, segons els mitjans italians, va embarcar al port de Savona, a Gènova, al nord-oest d’Itàlia, després d’arribar a l’aeroport de Malpensa a Milà el 25 de gener.

Parla una passatgera

Notícies relacionades

«A primera hora van dir que havien de fer un control rutinari sanitari. Les excursions sortien a les 08.15 hores i van avisar que ens havíem d’esperar I al cap de 15 minuts van dir que a causa de l’alerta sanitària internacional, els controls serien més exhaustius», va explicar a aquest diari María Cartagena, una passatgera originària d’Alacant que va embarcar dilluns a Barcelona.

«A bord hi ha espanyols i molts asiàtics», va afegir la dona. «A Barcelona ens van fer controls mèdics», va precisar, per aclarir que l’ambient al barco és «tranquil». No obstant, altres passatgers van començar a compartir la seva preocupació per la situació al barco a través de les xarxes socials. «La situació pel presumpte cas de coronavirus està sota control», va minimitzar, per la seva banda, l’alcalde de Civitavecchia, Ernesto Tedesco.