PROTOCOL ACTIVAT

Descartat el cas sospitós de coronavirus a Catalunya

Es tracta d'un home de 33 anys procedent de Wuhan que ha sigut ingressat al Clínic

control

control

1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez / Agencias

La Conselleria de Salut, a través de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (Aspcat), ha descartat el possible cas sospitós de coronavirus en el pacient que es troba ingressat a l’Hospital Clínic de Barcelona, centre de referència per a malalties de risc. Les anàlisis realitzades al laboratori de recolzament de vigilància epidemiològica han permès descartar el cas.

El pacient és un home de 33 anys procedent de la zona xinesa de Wuhan. Era el primer cas sospitós de coronavirus a Catalunya, tot i que finalment ha sigut descartat.

[Seguiu aquí l’última hora sobre l’evolució del coronavirus]

Pel que sembla, l’home en va presentar símptomes dilluns i ha sigut traslladat al Centre Hospitalari de Referència per a malalties d’Alt Risc, que és l’Hospital Clínic. S’ha seguit el procediment establert en el protocol d’actuació a Catalunya davant casos sospitosos de coronavirus. L’estat d’aquesta persona, que es trobava en un hotel de Barcelona, no és greu.

Dos criteris

També ha sigut ingressat al Clínic perquè el cas d’aquest home compleix dos criteris clínics i epidemiològics necessaris per al seu estudi com a possible cas de coronavirus, un és que ha estat en els últims 14 dies a la zona de Wuhan, que es considera la zona zero del virus, i l’altre és que pateix alguns dels seus símptomes.

Els resultats de laboratori es coneixeran en les pròximes 24 o 48 hores. Els símptomes més comuns d’aquest coronavirus inclouen tos, dolor de coll, febre i sensació de falta d’aire.

En els casos més greus, la infecció pot causar pneumònia, dificultat important per respirar, insuficiència renal i, fins i tot, la mort.

El coronavirus es transmet per via respiratòria a través de petites gotes respiratòries i pel contacte estret amb les secrecions infectades.

Notícies relacionades

El període d’incubació de la malaltia és d’entre dos dies i un màxim de 14 dies, per la qual cosa si en els 14 dies posteriors a la tornada d’un viatge a la ciutat de Wuhan es presenten símptomes respiratoris s’ha de comunicar als serveis sanitaris.

El 061 SalutRespon ha incorporat un servei de traducció a disposició dels professionals de la salut que ho necessitin per comunicar-se amb la població xinesa resident a Catalunya.