Sanitat descarta el coronavirus en els dos casos en estudi a Espanya

Es tracta de dues persones arribades de Wuhan, origen de l'epidèmia, unes de les quals presenta una simptomatologia molt similar a la del virus

20200124 470927 coronaviruse 1 31 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press / Madrid

El Ministeri de Sanitat ha descartat aquest divendres els dos possibles casos que estaven en estudi a Espanya en relació amb el coronavirus, l’origen del qual és a la ciutat xinesa de Wuhan, segons han assegurat fonts d’aquest departament.

[Seguiu en directe les últimes notícies sobre el coronavirus]

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències del Ministeri (Ccae), Fernando Simón, en declaracions als periodistes al migdia, havia informat de l’existència d’aquests dos casos sospitosos i de la molt baixa probabilitat que resultessin positius. Aquest matí Sanitat també havia descartat un altre cas de coronavirus en una passatgera que va arribar a Barcelona procedent de Wuhan, després d’haver fet escala a Amsterdam.

Notícies relacionades

El Ministeri de Sanitat ha descartat que ara per ara hi hagi controls als aeroports, i ha insistit que la possibilitat de transmissió a Espanya, tot i que pot ser probable, és «molt baixa». Ha assegurat, a més, que al mateix Wuhan és més probable agafar una grip que el coronavirus.