DIVERSES DENÚNCIES

El fiscal vol que Loterías aclareixi què va passar amb la bola del sorteig de Nadal

Insta el jutge que sol·liciti a l'organisme informació sobre l'incident en què es veu un treballador introduir una de les esferes al bombo

mano-derecha / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Fiscalia de l’Audiència Nacional ha instat el jutge Alejandro Abascal que sol·liciti a l’organisme de Loterías y Apuestas del Estado informació sobre l’incident de la bola del sorteig de Nadal que un operari va introduir amb la mà en un dels bombos.

Així ho han indicat fonts jurídiques, que han precisat que, després de les diverses denúncies que han arribat a aquest tribunal, el fiscal ha optat finalment per instar el magistrat a demanar aquesta informació.

Introducció de la bola a mà

Han sigut diversos particulars els que, després del sorteig i de veure a les xarxes socials un vídeo on podia comprovar-se com el treballador introduïa la bola, van decidir denunciar el fet.

Les imatges van donar lloc a tota mena de conjectures i va aixecar fins i tot una polèmica a les xarxes socials, ja que alguns usuaris van arribar a veure en l’incident un intent de manipulació del sorteig.

Comunicat el dia del sorteig

De fet, i per aquesta polèmica, l’organisme estatal de Loteries va emetre un comunicat el mateix matí del sorteig en el qual deia: «Una de les circumstàncies prevista en el procés d’introducció de les boles als bombos és que alguna pugui rebotar cap a l’exterior».

Notícies relacionades

En aquest cas, afegia, «el protocol establert indica que l’operari responsable de la introducció de les boles al bombo ha de procedir a la seva introducció manual en el bombo».

Una circumstància, continuava Loterías, que va esdevenir aquell matí, tal com va poder observar-se «en alguna de les imatges del procés».