VÍDEO POLÈMIC

Fiscalia estudia si admetre a tràmit la denúncia sobre la bola de la Loteria de Nadal

El jutge de l'Audiència Nacional demana que emeti un informe sobre la denúncia presentada per un particular sobre la introducció a mà d'una bola al bombo dels números del sorteig

mano-derecha / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El jutge de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz ha demanat a la Fiscalia que emeti informe sobre la denúncia presentada per un particular sobre la introducció a mà d’una bola al bombo dels números del Sorteig Extraordinari de Nadal, segons han informat fonts jurídiques.

La polèmica es va desencadenar el 22 de desembre, després de les imatges que es van difondre en què es veia com l’encarregat de posar en funcionament el bombo introduïa una bola a mà, a diferència de la resta de boles que cauen de la tremuja, el lloc on es guarden els números abans de començar el sorteig.

En el vídeo es pot observar com el responsable col·locava el tub transparent al forat pel qual s’introdueixen les boles al bombo. Alhora, es pot veure que té una cosa subjecta a la mà dreta.

Quan comencen a caure les boles al bombo, l’operari obre la seva mà dreta i deixa caure el que portava, una imatge que ha despertat sospites i que els usuaris no han dubtat a qualificar de «trampa» a les xarxes socials.

Davant aquest enrenou, Loteries de l’Estat ha emès un comunicat explicatiu en què explica que «una de les circumstàncies previstes en el procés d’introducció de les boles als bombos és que alguna pugui rebotar cap a l’exterior».

Notícies relacionades

«En aquest cas –puntualitza la nota– el protocol establert indica que l’operari responsable de la introducció de les boles al bombo ha de procedir a la seva introducció manual en el mateix».

Malgrat aquesta explicació, a principis d’aquesta setmana un particular ha presentat una denúncia a l’Audiència Nacional sol·licitant que s’investigués el fet. El titular del Jutjat Central d’Instrucció número 1, en funcions de guàrdia, ha rebut l’escrit i, després d’estudiar-lo, l’ha derivat a la Fiscalia perquè emeti informe sobre si s’han d’obrir diligències.