VIA EXPRÉS

L'immigrant que va salvar un discapacitat a Dénia ja té papers

Treball li ha concedit una autorització especial per «raons d'interès públic»

zentauroepp51568745 gorgui200103195311

zentauroepp51568745 gorgui200103195311 / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’«heroi» senegalès de 20 anys que el passat 6 de desembre va salvar d’un incendi a la seva casa a un veí de Dénia (Alacant) ha aconseguit autorització excepcional de residència i treball com a reconeixement per aquest «acte de valentia i servei a la comunitat».

Fonts del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social han especificat que s’ha concedit «una autorització excepcional de residència i treball per a Gorgui Lamine Sow, motivada per raons d’interès públic», informa Efe.

Gorgui, que viu a Dénia amb la seva parella (també senegalesa) i la filla en comú de set mesos, és venedor ambulant de braçalets, collars i moneders pels carrers de la població alacantina. El passat 6 de desembre, sobre el migdia, va socórrer un home a qui se li estava cremant la casa però que no podia sortir per la seva mobilitat reduïda. 

La víctima va demanar auxili a crits i uns veïns van intentar accedir a la primera planta tot i que sense èxit, i en aquell moment va aparèixer Gorgui, es va enfilar per la façana fins al balcó de la primera altura i va descendir amb ell a coll. Després de baixar-lo, el senegalès va entrar en una vivenda pròxima d’una dona per rentar-se les mans i se’n va anar.

Ser camioner

Els veïns van iniciar una recerca per trobar-lo i donar-li les gràcies, cosa que va revelar les seves precàries condicions: vivia en mitja habitació llogada amb la seva dona i el seu nadó, no tenia papers i sobrevivia amb la venda ambulant. 

Notícies relacionades

Gorgui havia expressat el seu desig d’obtenir papers per complir el seu somni de ser camioner, el que s’ha fet realitat pocs abans de l’arribada dels Reis.

La secretària d’Estat de Migracions, Consuelo Rumí, i la delegació del Govern a València van promoure «l’inici de l’expedient de concessió d’una autorització excepcional de residència i treball» perquè Lamine Sow, en situació irregular des de 2017, «pugui obtenir un treball a Espanya, regularitzar la seva situació administrativa i iniciar així un projecte de vida al nostre país». 

Temes:

Senegal Rescats