A Alacant

Un immigrant senegalès salva la vida d'un veí de Dénia atrapat a casa seva en flames

El rescatador anònim escala per la façana i treu pel balcó i a coll el ferit, que estava postrat i ja havia patit cremades a l'esòfag

zentauroepp49367187 hospital fe190808105402

zentauroepp49367187 hospital fe190808105402 / GVA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un home, sense dubtar-ho, va salvar la vida d’un veí malalt de Dénia (Alacant) que havia quedat atrapat a casa seva en flames. L’heroi és un immigrant que treballa al mercat ambulant d’artesania i que passava pel carrer Port quan va veure sortir fum d’un balcó i va escoltar els crits d’auxili. Ho explica Alfons Padilla al diari ‘Levante-EMV’, de Prensa Ibérica.

«Ha marxat i gairebé no li hem pogut donar les gràcies. Ha sigut molt valent, un heroi». Els veïns del carrer Port de Dénia expressaven ahir el seu immens agraïment a l’immigrant que va evitar una tragèdia. Cap a les 14.30 hores, es va desencadenar un incendi dins d’una humil vivenda de planta baixa i una altura. Va ser una veïna qui va percebre la pudor de fum. Va sortir a la finestra i va veure que sortia una abundant fumarada negra del balcó de la casa de l’Álex, un veí de 39 anys que està malalt i que necessita l’ajuda d’un caminador per caminar. El va sentir demanar auxili i va trucar al 112. Mentrestant, els veïns van sortir al carrer i dos d’ells van fer caure la porta de la vivenda, tot i que no van poder pujar al primer pis, on era estava atrapat l’Álex, perquè les flames els barraven el pas.

Agraïment

Llavors va aparèixer el rescatador, de qui els veïns diuen que a l’estiu treballa al mercat d’artesania del port, i sense dubtar-ho va escalar per la façana. Va carregar-se l’Álex i va baixar per una escala que li havien facilitat els veïns, que també van lluitar contra les flames amb extintors i llançant galledes d’aigua. Després van arribar la policia local, els bombers i els serveis sanitaris.

Notícies relacionades

Una ambulància el va portar a l’hospital de Dénia i després va ser traslladat a la Fe de València. Va patir cremades a l’esòfag.

El rescatador es va rentar les mans a casa d’una veïna i va marxar. «Ens agradaria saber qui és per almenys donar-li les gràcies», afirma una veïna.

Temes:

Rescats