ASSASSINAT A MADRID

El detingut pel crim de Meco està «molt content» per la seva excarceració i manté la innocència

El jutge espera els resultats de les analítiques de l'ADN, clau fonamental per determinar l'autoria de l'únic acusat

mujer-meco

mujer-meco

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’únic detingut perl’assassinat de Miriam Vallejo el gener Miriam Vallejo en un paratge de la localitat de Meco ha afirmat aquest dilluns que està «molt content» per la seva recent excarceració i que continua mantenint la innocència.

Així ho ha transmès quan ha arribat aquest matí als Jutjats d’Alcalá de Henares, on ha d’anar cada dilluns per mandat judicial. Concretament, ha arribat a les 9.08 hores aparentment tranquil, amb una gorra de llana negra al cap i ulleres de sol per evitar ser reconegut per la premsa.

No obstant, els periodistes presents l’han reconegut, li han preguntat i ell ha respost: «Sí, és clar, mantinc la meva innocència. Estic molt content, però per a qualsevol pregunta parlin amb el meu advocat». Minuts després de firmar, ha sortit dels Jutjats molt de pressa i no ha volgut parlar amb els mitjans.

El Jutjat d’Instrucció número 5 d’Alcalá de Henares va acordar divendres la llibertat provisional i sense fiança per a Sergio S.M, l’únic detingut pel crim el gener passat d’una noia a la localitat madrilenya de Meco, segons han informat a Europa Press fonts jurídiques.

Compareixença setmanal

Aquestes fonts han assenyalat que la posada en llibertat comporta l’obligació de comparèixer setmanalment davant del jutjat. Sergio S. M. va ser detingut set mesos després del suposat crim acusat d’assassinar en un descampat la jove Miriam Vallejo, que era la seva companya de pis junt amb la seva nòvia. Des que va ser arrestat, ha proclamat la seva innocència. Després del seu arrest es va decretar la presó preventiva contra ell.

La seva defensa va sol·licitar a l’Audiència Nacional una vista perquè s’estudiés la seva posada en llibertat al considerar que no es complien els requisits legals per adoptar la presó provisional. Al setembre, l’Audiència Provincial va ratificar la presó provisional comunicada i sense fiança, però ara la titular del Jutjat d’Instrucció d’aquesta localitat ha decretat la seva llibertat.

Notícies relacionades

Les actuacions judicials es mantenen sota secret de sumari després que s’ha decretat una pròrroga. Encara estan pendents els resultats de les analítiques de l’ADN, clau fonamental per determinar l’autoria de l’únic acusat en el cas.

El cadàver de la noia presentava pel que sembla més de 90 punyalades, cosa que porta a pensar els lletrats que hi pot haver més detencions en el marc de l’operació que dirigeix la Guàrdia Civil.