Les 5 notícies que marcaran el dia d'avui, dijous 12 de desembre del 2019

El Regne Unit vota avui més pobre i dividit pel 'brexit' i altres notícies que marcaran la jornada d'aquest dijous 12 de desembre

51258238 60

51258238 60 / TOBY MELVILLE (AFP)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Bon dia. Eleccions crucials al Regne Unit. Els britànics acudeixen a les urnes empobrits i dividits pel ‘brexit’. Serà una de les notícies de la jornada i la seguirem en directe. Repassem la resta de notícies que marcaran l’agenda d’aquest dijous 12 de desembre.

El Regne Unit vota més pobre i dividit

Els britànics afronten aquest dijous unes eleccions decisives per al ‘brexit’. Això és tot el que es juguen. Els conservadors del ‘premier’ Boris Johnson aspiren a obtenir prou majoria que li permeti tirar endavant el seu full de ruta per a la sortida del Regne Unit de la Unió Europea. Per la seva banda, els laboristes de Jeremy Corbyn plantegen un nou acord amb la UE per sotmetre’l a referèndum. Els dos partits han retallat distàncies en els últims sondejos.  El país arriba a aquests comicis avançats dividit pel ‘brexit’ i empobrit

El cava, pendent dels aranzels dels EUA

La incipient guerra comercial entre els Estats Units i la Unió Europea amenaça d’agreujar-se greument en els pròxims mesos. L’Administració de Donald Trump ha iniciat un procés per avaluar la imposició de nous aranzels a una llarga llista de productes europeus, amenaçats amb uns gravàmens que podrien ascendir fins al 100% del seu valor a la duana. Entre les categories afectades s’inclouen aquesta vegada els vins escumosos, com el cava català. La nova llista negra engloba pràcticament tots els vins espanyols, els olis d’oliva, els derivats del porc i els formatges, així com altres béns exempts fins ara com la ceràmica, els mariscos o els helicòpters no militars. 

Ponsatí, davant de la justícia escocesa per l’euroordre

L’exconsellera Clara Ponsatí compareixerà aquest dijous al matí, en el marc del procés d’extradició per l’1-O, davant del Tribunal del Sheriff d’Edimburg (Regne Unit), on la seva defensa preveu una vista d’aproximadament una hora, ha informat en un comunicat. A Espanya, els presos del procés han sigut proposats per al segon grau penitenciari, una classificació que ha fracturat les presons catalanes.

La UE, a la recerca d’un acord sobre el carboni

Notícies relacionades

Els líders de la Unió Europea abordaran en el Consell Europeu que comença avui si són capaços de comprometre’s amb la neutralitat de carboni el 2050. La cimera del clima de Madridi les mobilitzacions ciutadanes haurien d’actuar com a factor de pressió.

La justícia dicta sentència del ‘cas Arandina’

L’Audiència Provincial de Burgos ha convocat avui a les 11.00 hores els tres exjugadors de l’Arandina Club de Futbol acusats d’agredir sexualment una menor, de 15 anys, per conèixer la sentència en una lectura que es produirà a porta tancada. Mentre les defenses demanen l’absolució, l’acusació particular reclama fins a 44 anys de presó.