COL·LECTIUS VULNERABLES

Rubí acollirà mares adolescents i rebutja el centre per a adolescents migrants

Ajuntament i Generalitat pacten un canvi d'usos d'un antic hotel abandonat

La localitat accepta atendre menors migrants en pisos de fins a quatre places

protesta-rub

protesta-rub

1
Es llegeix en minuts

Finalment, l’antic Hotel Terranova de Rubí no serà una llar per a nens i adolescents migrants sense referents adults, sinó que allotjarà mares adolescents i joves que estan sota protecció de la Generalitat. Aquest és l’acord al qual han arribat l’ajuntament de la localitat vallesana i la Generalitat, que han comunicat aquest dimecres a través d’una nota de premsa. Fa mesos quealguns veïns i la mateixa alcaldessa es van manifestar contra la creació del centre, i van arribar a paralitzar les obres de l’equipament.

Notícies relacionades

Tot i que l’antic Hotel Terranova no acollirà menors migrants, alguns d’aquests nois sí que podran viure a Rubí. Aquesta localitat allotjarà «diversos» pisos de joves migrants sols que tenen entre 16 a 21 anys en «diferents barris» del poble. Es tracta de joves que ja estan estudiant, que fan cursos d’idiomes i que «treballen per la seva emancipació». Generalitat i ajuntament, que no quantifiquen quants pisos, habilitaran, expliquen que en aquestes vivendes no podran residir més de quatre joves, tot i que habitualment aquests serveis en solen allotjar vuit. 

En canvi, l’Hotel Terranova es convertirà en una residència per a nenes i joves que han sigut mares adolescents. Allà viuran nens i nenes de zero a 3 anys amb les seves mares, i les places previstes s’han reduït. De les 80 amb les quals es comptabilitzava al maig quan es van conèixer els plans de la Generalitat es passarà a comptar amb 15 places només. Aquest espai, doncs, ajudarà les mares a «millorar les potencialitats i capacitats marentals» de les noies, i tindrà «hàbits saludables, capacitats laborals i programes per tornar amb les seves famílies sempre que sigui possible», segons detalla Afers Socials.  Les dues administracions consideren que aquesta és «la millor solució per a la ciutat».