Retirats lots del test d'embaràs ClearBlue Digital per un error al prospecte

S'han fabricat i distribuït amb unes instruccions d'ús incorrectes

zentauroepp24072917 embarazada  barriga  generico  foto  123rf191204095042

zentauroepp24072917 embarazada barriga generico foto 123rf191204095042

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps) informa de la retirada del mercat de nou lots del test d’embaràs ClearBlue Digital amb indicador de Setmanes-1CT, a causa que s’han fabricat i distribuït amb unes instruccions d’ús incorrectes.

D’acord amb la informació facilitada per l’empresa, SPD Swiss Precision Diagnostics, les instruccions d’ús facilitades amb els esmentats lots són per a un test d’embaràs ClearBlue de lectura visual, segons informa l’Aemps a la seva pàgina web.

En aquestes proves la interpretació dels resultats consisteix en l’observació de l’usuari de línies blaves i la seva comparació amb els exemples en les instruccions d’ús. No obstant, en les instruccions correctes que haurien d’haver sigut facilitades amb el test afectat per la retirada, el resultat apareix expressat directament a la pantalla digital del producte amb les paraules «embarassada», «no embarassada».

Notícies relacionades

L’empresa ha enviat una nota d’avís per informar del problema detectat a les farmàcies a què ha distribuït els lots afectats, en la qual s’inclouen les accions a seguir per procedir a la seva retirada i reemplaçament. 

L’Aemps recomana a les usuàries que abans d’utilitzar-lo accedeixin a les instruccions d’ús correctes a través de la web de Clearblue. Aquests productes es distribueixen a Espanya a través de l’empresa Procter & Gamble España S.A.