espanya buidada

La Caixa destina gairebé un milió d'euros a projectes del món rural

Els projectes serviran per investigar sobre l'envelliment demogràfic, l'aïllament de la població, l'atur o les pressions migratòries

zentauroepp51183524 soc caixa191202180435

zentauroepp51183524 soc caixa191202180435

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Obra Social La Caixa, a través de la convocatòria Acció Social en l’Àmbit Rural 2019, destinarà prop de 900.000 euros per impulsar 45 projectes que ajudaran més de 12.104 beneficiaris en situació de pobresa i risc de vulnerabilitat residents al medi rural.

Segons detalla la Fundació Bancària La Caixa en un comunicat aquest dilluns, els projectes pretenen donar resposta a reptes socials del medi rural, com ara «l’envelliment demogràfic, l’aïllament de la població, l’atur o les pressions migratòries en aquests territoris».

Notícies relacionades

L’objectiu de la convocatòria és contribuir a una societat inclusiva i diversa, impulsant projectes que fomenten la igualtat d’oportunitats, la tolerància i la millora de la qualitat de vida. Per aconseguir-ho, incideix en quatre línies prioritàries: promocionar l’autonomia personal amb atenció a l’envelliment, la discapacitat i la malaltia; lluitar contra la pobresa infantil i l’exclusió social; la inserció sociolaboral; i la interculturalitat i l’acció social.

El president de la Fundació Bancària La Caixa, Isidre Fainé, ha destacat la contribució de l’entitat en el desenvolupament i progrés social del medi rural «mitjançant accions que repercuteixen directament en la població més vulnerable i ofereixen oportunitats reals a les persones que més ho necessiten». Els 45 projectes seleccionats han passat el filtre de 176 professionals i 350 persones voluntàries, que han crivellat entre 190 projectes avaluats.