Investigació

Detingut un menor tutelat fugit per abusar d'una nena de 10 anys a Calella

L'acusat, que va fugir el setembre d'un centre de Barcelona, coneixia la víctima des de feia mesos

dwyhubnx4aaaq1p

dwyhubnx4aaaq1p

2
Es llegeix en minuts
Efe

Un menor tutelat per la Generalitat que s’havia escapat d’un centre de menors de Barcelona va ser detingut el passat diumenge a Calella (Barcelona) després de ser acusatd’abusar d’una nena de 10 anys que coneixia.

L’Ajuntament de Calella ha fet públic el cas en un comunicat en el qual condemna el presumpte abús, es posa a disposició de la família de la víctima i anuncia que es personarà com a acusació particular en el cas.

Segons han informat a Efe fonts del Departament de Treball, Assumptes Socials i Famílies, el menor, que es va escapar d’un centre de menors el mes de setembre passat, després de declarar davant del jutge ha quedat en llibertat vigilada ingressat en un centre de menors amb una ordre d’allunyament de la víctima.

Va fugir i després es va entregar

Fonts municipals han informat que els fets van tenir lloc diumenge passat 3 de novembre, quan la policia local de Calella, arran d’una trucada al 112, va fer una intervenció per atendre un possible cas d’abusos sexuals a una menor, una nena de 10 anys.

Tot i que el pare de la nena viu a Pineda, en el moment de rebre l’avís, la menor es trobava a casa de la seva àvia a Calella i la policia local, una vegada assabentada de la situació, va demanar al pare si volia interposar denúncia i li van oferir acompanyar-lo a la comissaria dels Mossos perquè s’activessin els protocols.

L’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha demanat «la màxima informació dels fets denunciats per aclarir el succés i prendre les mesures pertinents».

Segons l’ajuntament, l’acusat és un menor fugit d’un centre de Barcelona que, en un primer moment, després dels fets, va fugir, però que després es va entregar a la policia. 

Pel que sembla, l’agressor i la víctima es coneixien des de feia uns mesos.

L’ajuntament ha reconegut que tot i que en un primer moment es va acusar directament els joves tutelats allotjats a l’Hotel Marisol de Calella, que abandonaran en les pròximes hores, ara ha confirmat que aquests menors no van intervenir en l’esdeveniment. 

Mala fe a les xarxes

L’Ajuntament de Calella ha acusat de «mala fe» alguns usuaris de les xarxes socials «que aprofiten aquests fets per intoxicar amb notícies falses i crear una situació d’alarma social, que no es correspon amb la realitat». 

«Ara s’ha de deixar que els Mossos facin la seva investigació, de la qual es derivarà la veritat i la dimensió dels fets», ha assenyalat l’alcaldessa.

Davant d’aquest cas de presumptes abusos a una menor, el Departament de Treball, Assumptes Socials i Famílies, que s’ha fet càrrec de l’acusat i que havia denunciat als Mossos la seva fuga el mes de setembre passat, ha condemnat els fets i rebutjat qualsevol abús sexual i violència masclista «i més encara al tractar-se d’una menor».

Notícies relacionades

El departament que dirigeix Chakir el Homrani ha traslladat el seu recolzament a la víctima i la seva família, s’ha posat a la seva disposició i els ha ofert el servei jurídic d’assessorament a la víctima, així com el seu servei terapèutic per a abusos sexuals a menors.

També ha indicat que després de la declaració del menor davant del jutge, aquest li ha imputat un delicte d’abusos per la diferència d’edat amb la víctima i l’ha deixat en llibertat vigilada amb ordre d’allunyament de la nena.