la Universitat de Santiago de Compostel·la recrimina els fets

Suspenen de nou el professor que va defensar 'La manada' per criticar l'escot d'una alumna

El rector al·lega que Luciano Méndez «no pot exercir la funció docent»

Méndez ja té un expedient sancionador per uns fets similars que va denunciar la víctima

GRAF7105. SANTIAGO DE COMPOSTELA (ESPAÑA), 14/05/2018.-Decenas de estudiantes se han concentrado esta mañana ante el Rectorado de la Universidad de Santiago de Compostela (USC) para pedir la inhabilitación del profesor Luciano Méndez Naya que vejó de la víctima de La Manada y pidió la absolución para sus miembros. Los estudiantes concentrados en la Plaza del Obradoiro corearon consignas contra el profesor, tales como Fuera machistas de la USC o Luciano Méndez Naya, fuera de las aulas. EFE/Xoán Rey.

GRAF7105. SANTIAGO DE COMPOSTELA (ESPAÑA), 14/05/2018.-Decenas de estudiantes se han concentrado esta mañana ante el Rectorado de la Universidad de Santiago de Compostela (USC) para pedir la inhabilitación del profesor Luciano Méndez Naya que vejó de la víctima de La Manada y pidió la absolución para sus miembros. Los estudiantes concentrados en la Plaza del Obradoiro corearon consignas contra el profesor, tales como Fuera machistas de la USC o Luciano Méndez Naya, fuera de las aulas. EFE/Xoán Rey. / XOÁN REY. (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El professor de la Universitat de Santiago de Compostel·la (USC) Luciano Méndez ha sigut suspès de nou de les seves funcions per haver fet referència en una classe a l’escot d’una alumna com en l’anterior ocasió en què havia sigut sancionat pels mateixos fets. Així ho han confirmat fonts de la USC, que han explicat que el rector, Antonio López, ha acordat la suspensió de funcions d’aquest professor que «no pot exercir la funció docent».

Alhora s’ha iniciat un expedient sancionador en relació amb els fets denunciats per una alumna de Luciano Méndez. En cas de ser sancionat, seria la segona ocasió, ja que havia sigut suspès per al·lusions a l’escot d’una altra estudiant. Luciano Méndez, conegut, a més, per una sèrie de vídeos penjats a les xarxes socials en què recolzava ‘La manada’ i criticava la víctima, va ser detingut el mes de maig passat per un suposat delicte de violència masclista.

El juny de l’any passat, Luciano Méndez havia sigut arrestat després d’agredir dos agents de la Policia Nacional en un aldarull en relació amb el vehicle del professor, quan un policia li va anar a advertir que no es podia aparcar a la zona de la comissaria i que els comandaments a distància dels vehicles no funcionen per l’inhibidor. Va ser detingut per la Policia Nacional pelsdelictes de lesions i atemptat a l’autoritat després d’agredir dos agents d’aquest cos policial, que van resultar ferits.

Recolzament a ‘La manada’

Notícies relacionades

Al seu dia, a més, la USC va obrir un expedient informatiu a Luciano Méndez Naya, que, per la seva part, es va reafirmar en les seves declaracions de recolzament a ‘La manada’ en vídeos penjats a les xarxes socials. L’expedient informatiu obert per la USC va ser remès a la fiscalia per esbrinar si de les seves declaracions es podien derivar actuacions penals. No obstant, no es va imposar al docent cap sanció, ja que les consideracions van ser fetes en un marc privat.

No obstant, ja ha sigut sancionat anteriorment amb dos mesos sense ocupació i sou per fer comentaris sobre l’escot d’una alumna a classe, fets similars als denunciats aquesta setmana per una altra estudiant.