Un referent de la sociologia a Espanya

Mor el sociòleg català Salvador Giner als 85 anys

L'expresident de l'Institut d'Estudis Catalans va rebre la Creu de Sant Jordi

zentauroepp15879508 salvador giner191019203645

zentauroepp15879508 salvador giner191019203645

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El sociòleg català Salvador Giner San Julián (Barcelona, 1934) ha mort aquest dissabte als 85 anys, ha anunciat l’Associació Catalana de Sociologia i el Govern de la Generalitat, ja que va rebre també la Creu de Sant Jordi.

Giner, un referent en la sociologia, es va doctorar en aquesta matèria a la Universitat de Chicago (EUA) i va realitzar cursos de postgrau a la universitat alemanya de Colònia. També es va llicenciar en Dret per la Universitat de Barcelona (UB). Després d’acabar els seus estudis de sociologia va ser professor, i cap de departament a les universitats de Cambridge (King’s College), Reading, Lancaster i West London (Brunel) entre 1965 i 1989.

Catedràtic a la UB

Després es va incorporar a la UB on ostentava la càtedra de Sociologia des de 1989. Va ser un dels fundadors de la Federació Espanyola de Sociologia, que també va presidir, i confundador de l’europea. Va ser director de l’Institut d’Estudis Socials Avançats del CSIC, editor de la ‘Revista Internacional de Sociologia’ i director associat de l’‘European Journal of Social Theory’. A més va presidir l’Institut d’Estudis Catalans entre el 2005 i el 2013.

Notícies relacionades

Giner va introduir la sociologia a Espanya en uns anys difícils. Va destacar per incorporar en els seus estudis altres disciplines com l’antropologia, la ciència política i la filosofia per donar visions més àmplies de la societat. 

A més de rebre la Creu de Sant Jordi el 1995, va ser distingit amb el premi Espasa d’assaig (1987) i el Premio Nacional de Sociologia y Ciencia Política (2006). Entre la seva nombrosa obra destaquen ‘Historia del pensamiento social’, ‘La estrcutrura social de Catalunya’ i ‘El destino de la libertad’.

Temes:

Universitat