CÀNCER DE MAMA

Coixins en forma de cor per a malaltes de càncer de mama

L'associació Artesanes de Cor regala aquests coixins que redueixen el dolor després d'una cirurgia de mama

almohada-del-corazon

almohada-del-corazon

1
Es llegeix en minuts

Una associació d’artesanes ha donat 40 coixins acolorits en forma de cor a 40 dones malaltes de càncer de mama que són tractades a l’Hospital d’Igualada (Barcelona).

Aquest és el quart any que l’associació Artesanes de Cor, de Santa Margarida de Montbui (Barcelona) dona els coixins, que pretenen servir per atenuar el dolor físic i les molèsties que es tenen després d’una cirurgia de mama. A més, les artesanes volen oferir recolzament emocional a les malaltes, que rebran el coixí coincidint amb les activitats que s’organitzen en l’esmentat hospital coincidint amb el Dia Internacional contra el Càncer de Mama, el pròxim dia 19, dissabte.

L’origen d’aquesta idea se situa al’Hospital Erlangen Medical Center de Chattanooga, a Tennessee (Estats Units), quan el 2011 la infermera Janet Kramer-Mai va ser operada de càncer de mama i les seves tietes li van portar a l’hospital un coixí en forma de cor que s’ajustava sota el braç operat.

Notícies relacionades

El coixí li va reduir el dolor de la incisió, li protegia el braç de cops accidentals i li va disminuir la tensió dels músculs de l’esquena, evitant així una gran part del sofriment postoperatori. Després de la seva recuperació, la infermera va introduir el coixí al seu hospital, una experiència que es va presentar en un congrés mèdic i que va ser recollida per la infermera danesa Nancy Friis, que va divulgar la idea al seu país i en d’altres europeus.

El projecte ha arribat a Catalunya de la mà del projecte Micky-Coixí del Cor, i ara ja són centenars les agrupacions de persones repartides per tot el món que cusen de manera altruista aquests coixins per regalar-los a les dones que s’han de sotmetre a aquest tipus d’intervenció quirúrgica.