93 ASSASSINATS CONFESSATS

Els casos pendents del pitjor assassí en sèrie dels EUA

L'FBI demana ajuda per identificar 43 de les víctimes de Samuel Little, majoritàriament dones vulnerables

asesinadas

asesinadas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’FBI dona per confirmat que Samuel Little és el pitjor assassí en sèrie de la història dels EUA.  L’home, de 79 anys, compleix cadena perpètua per la mort de tres dones, però ha confessat haver-ne matat 93. La policia dona credibilitat a aquesta confessió i ja ha pogut verificar 50 d’aquests casos. No obstant, queden 43 víctimes més per identificar. És per això que la policia federal ha demanat ajuda a la població per identificar les víctimes tancar aquests casos pendents. «Tot i que ja estigui a la presó, és important fer justícia per a cadascuna de les víctimes i tancar tots els casos possibles», ha recalcat Christie Palazzolo, analista criminal de l’agència.

Little va cometre els assassinats entre 1970 i el 2005. Les seves víctimes eren majoritàriament dones vulnerables i marginades, del món de la prostitució i addictes a les drogues. Aquest perfil va facilitar que durant anys els crims quedessin impunes al no identificar-se’n les identitats i no obrir-se investigacions. «Little va creure que mai l’atraparien perquè ningú es preocuparia per aquestes víctimes», ha assenyalat Palazzolo, que explica que «moltes d’aquestes morts van ser inicialment atribuïdes a sobredosis o a accidents sense causa determinada. Alguns cossos mai es van trobar».

Notícies relacionades

L’FBI ha penjat a la seva web una sèrie de vídeos en què Little confessa les morts de cinc de les víctimes que encara no han sigut identificades. Aquests cinc crims van ocórrer a Florida, Arkansas, Kentucky, Nevada i Louisiana. Les acompanya de dibuixos que l’assassí ha fet a presó de totes elles. L’agència federal adverteix que els vídeos poden ferir sensibilitats, perquè Little recorda moments de violència amb fredor i cruesa. El comunicat de l’FBI també inclou informació sobre la resta de víctimes sense identificar.

Little, un exboxejador conegut també com a Samuel McDowell, va ser condemnat a cadena perpètua el 2014, quan la justícia el va considerar culpable de l’assassinat de tres dones. Les va colpejar i les va escanyar a Los Angeles entre 1987 i 1989. El curiós del cas és que quan va ser detingut per primera vegada, el 2012, en un centre per a persones sense llar a Kentucky, ho va ser per un tema de drogues que tenia pendent a Califòrnia. Va ser quan va arribar a aquest estat per ser jutjat per aquest delicte que els investigadors el van relacionar, a través de restes de l’ADN, amb la mort d’aquestes tres dones.