SENTÈNCIA JUDICIAL

Alemanya condemna a cadena perpètua un infermer per matar 85 pacients

Niels Högel administrava injeccions letals a les seves víctimes per després intentar reanimar-les i quedar com un heroi

Considerat l'assassí en sèrie més gran de la història recent del país, ja complia condemna per dos assassinats

Niels Hoegel  accused of murdering 100 patients at the clinics in Delmenhorst and Oldenburg  attends his trial in Oldenburg  Germany June 6  2019  REUTERS Hauke-Christian Dittrich POOL

Niels Hoegel accused of murdering 100 patients at the clinics in Delmenhorst and Oldenburg attends his trial in Oldenburg Germany June 6 2019 REUTERS Hauke-Christian Dittrich POOL / POOL (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un tribunal d’Alemanya  ha declarat culpable i ha condemnat a cadena perpètua un infermer per haver matat 85 dels seus pacients. Una xifra que el converteix en el pitjor assassí en sèrie de la història del país des de la segona guerra mundial, segons han assenyalat mitjans locals. Niels Högel, que va confessar els seus crims durant el judici, ja complia cadena perpètua des del 2015 per l’assassinat  de dos pacients. 

La justícia ha considerat provat que Niels Högel, de 42 anys, administrava injeccions letals els seus pacients per provocar-los fallades cardíaques. A continuació, Högel els intentava de reanimar per a així ser reconegut i reverenciat pels seus companys. No obstant, moltes vegades no ho aconseguia i molts d’aquests pacients van morir.

Högel va perpetrar aquesta macabra pràctica durant sis anys, entre el 2000 i el 2005, amb més de 100 pacients als hospitals d’Olderburg i Delmenhorst, a l’estat de la Baixa Saxònia. La investigació apunta que es va cobrar la seva primera mort el 7 de febrer del 2000, només cinc mesos després de ser contractat. Tot i que hi va haver sospites, els seus companys i superiors no ho van denunciar fins al 2005. La seva víctima més jove tenia 34 anys, i el més gran, 96.

"Postura per infondre respecte"

En el judici, Högel va confessar tots els seus crims i va explicar que es tractava d’"un potura per infondre respecte" i que disfrutava d’elogis i reconeixement quan aconseguia tornar a la vida els pacients.

Tot i que en principi se'l va condemnar el 2015 per dos assassinats, dos intents d’assassinat i dos casos de lesions greus a pacients ingressats a la unitat de cures intensives de l’hospital de Delmenhorst, el 2018 la Fiscalia va aportar dotzenes de nous casos dels quals se’l va acusar i que ara li han suposat una altra cadena perpètua.

Aquesta megalítica operació judicial ha portat els investigadors a exhumar els cossos de fins a 134 persones de 67 cementiris d’Alemanya, però també de Polònia i Turquia. Tot i així, en més d’un centenar de casos dels quals se sospita les víctimes van ser incinerades, per això es fa impossible conèixer els motius de la seva mort, una cosa que porta a pensar que la xifra real mai serà aclarida. "Probablement va assassinar entre 200 i 300 persones", va assegurar un expert coneixedor del cas al diari 'Der Spiegel’.

Notícies relacionades