fricció diplomàtica

La nena i la mare de l'Uruguai fa 48 hores que són al consolat de Barcelona

Els Mossos vigilen la legació diplomàtica per emportar-se la nena si surt al carrer i entregar-la al pare, d'acord amb una ordre judicial

zentauroepp50256185 barcelona 05 10 2019 seguimiento caso mar a  va a entregar a191006121707

zentauroepp50256185 barcelona 05 10 2019 seguimiento caso mar a va a entregar a191006121707

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat / Guillem Sànchez

El conflicte sembla enquistat. La seu del consolat de l’Uruguai a Barcelona acull des de fa 48 hores María, la dona uruguaiana acull des de fa 48 horesque manté un conflicte amb el seu excònjuge per la custòdia de la seva filla, i la nena de 7 anys, per evitar que els Mossos, que compleixen ordres judicials, s’emportin la petita per entregar-la-hi al pare. 

Fa des de divendres que estan tancades a la quarta planta de l’avinguda de la Diagonal, el màxim responsable de la qual, Juan Pablo Tagliafico, defensa la inviolabilitat de les seves dependències i remarca que entre les seves competències no figura executar sentències de països que no siguin el seu.

Els advocats de la dona han sol·licitat al jutjat de Viella que tramita el plet que se suspengui el traspàs de la menor pel «seu benestar». «L’entrega, sigui on sigui, serà traumàtica perquè la petita no ha vist el seu pare en tres anys», afirmen els lletrats Mario Guerrero i Ester García. 

Ordre de la jutge de Viella

És molt possible que mare i filla estiguin dormint en un dels sofàs que hi ha al consolat. Allà hi ha algunes peces de roba de la nena (no gaires) i alguna joguina. La seva mare i dues de les seves ties, que han vingut de fora, intenten que l’estada a la legació diplomàtica li sigui el més suportable possible.

Els familiars de la dona van entrar divendres a la nit a l’edifici amb dues bosses de roba. Dissabte va fer el mateix.

Notícies relacionades

María sap que quan surti amb la seva filla al carrer la policia catalanas’emportarà la petita.

Sis agents estan apostats al replà del consolat per evitar que la dona se saltil’ordre de la jutge de Viellaque ha sentenciat que la custòdia de la menor ha de recaure en el pare.