Reassignació sexual

L'Hospital de Bellvitge comença a operar de canvi de sexe

Fins ara, a Catalunya només es realitzava aquesta mena de cirurgies al Clínic

fcosculluela18512639 hospitalet de llobregat    baix llobregat    03 03 2012    s170512162515

fcosculluela18512639 hospitalet de llobregat baix llobregat 03 03 2012 s170512162515

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Hospital de Bellvitge (HUB) ha realitzat aquesta setmana les dues primeres cirurgies de canvi de sexe i les pacients evolucionen favorablement a l’espera que les donin d’alta en uns dies, ha informat el centre aquest divendres en un comunicat.

Les intervencions han anat a càrrec d’una unitat multidisciplinària amb experiència reconeguda en el camp de la cirurgia genital complexa, un model pioner a Espanya que compta amb la participació de professionals dels serveis d’Urologia, Cirurgia Plàstica i Reparadora i Ginecologia, entre altres.

Les primeres intervencions han sigut dues vaginoplàsties de dones trans que han volgut feminitzar els seus genitals, si bé l’hospital està preparat per efectuar tant cirurgies per a la feminització corporal –vaginoplàstia, penectomia, orquiectomia, clitoriplàstia i vulvoplàstia– com cirurgies per a la masculinització –vaginectomia i faloplàstia.

Centres de referència

Bellvitge és un dels hospitals designats pel Servei Català de la Salut (CatSalut) com a centre de referència per a l’atenció quirúrgica a les persones trans, després de l’Hospital Clínic de Barcelona.

Notícies relacionades

Fins ara, les operacions de reassignació sexual a persones trans només es realitzaven a l’Hospital Clínic de Barcelona, després de noves directrius també es poden efectuar a l’Hospital de Bellvitge i l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona (Barcelona).

La consellera de Salut, Alba Vergés, va anunciar a l’abril una llista única a Catalunya per a aquestes intervencions i també va informar que Salut doblarà el pressupost, cosa que permetrà passar de 30 a 70 intervencions anuals, incrementant l’accessibilitat de forma clara per a les persones que estan esperant aquesta mena d’operació.