A punyalades

Un home mata la seva mare a Arenys de Mar i conviu 10 dies amb el cadàver

El presumpte parricida havia començat a vendre el contingut del pis a través d'internet

undefined45857519 santa coloma de geamanet 11 11 2018  barcelona violen una ni181113211118

undefined45857519 santa coloma de geamanet 11 11 2018 barcelona violen una ni181113211118 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Efe

Els Mossos han detingut un home de 41 anys acusat d’assassinar la seva mare, presumptament a punyalades i, posteriorment, conviure 10 dies amb el cadàver a l’interior de la vivenda que tots dos compartien en uns baixos d’Arenys de Mar (Barcelona)

El cas, que aquest dimarts publica el diari ‘La Vanguardia’, es troba sota secret de sumari, segons han indicat a Efe fonts de la policia catalana, que, per aquesta raó, no han facilitat cap detall del succés. 

L’home, que va ser detingut la nit de diumenge passat, hauria assassinat la seva mare i des del dia 11 de setembre vivia confinat amb el seu cadàver a l’interior de casa seva, d’on va intentar fugir a través dels patis interiors quan un manyà va rebentar el pany i, davant de la pudor que va percebre, va avisar els Mossos d’Esquadra. 

Feia dies que la família de la víctima, la identitat de la qual està protegida sota secret de sumari, no en sabia res i també una veïna havia alertat que la dona, segons el mateix mitjà, una directiva d’una gran empresa tèxtil, no havia anat a treballar. 

A més, el presumpte parricida havia començat a vendre el contingut del pis a través d’internet. 

El pis, de lloguer

També podria haver mostrat el pis, que havia posat de lloguer, amb el cos de la seva mare encara a l’habitació.

El rotatiu català relata que els més pròxims han explicat que les discussions entre l’home, de qui no es coneixia cap feina, i la seva mare eren habituals. 

El sindicat CCOO ha condemnat aquest assassinat i, en un comunicat ha mostrat el seu rebuig «d’una violència que encara avui s’exerceix cap a les dones només pel fet de ser dones». 

Notícies relacionades

El sindicat ha mostrat la seva «indignació i preocupació per fets com aquest», que «se suma a la demanda perquè els poders públics reconeguin la lluita pels drets de les dones i per erradicar la violència masclista com una qüestió d’estat».

A més, destaquen el seu «compromís ferm a cooperar en la construcció d’una societat en què les dones puguin viure lliures de qualsevol de les violències» i han expressat el seu condol a la seva família i entorn.