Avís per calor

Lleida fregarà els 40º aquest dimarts

La calor posa aquest dimarts en risc 18 províncies de l'interior oriental peninsular i les Balears

GRAFCVA6721  VALENCIA  24 07 2019 - Una mujer se protege del sol y del calor con un paraguas este miercoles en Valencia  cuando el calor intenso que desde el fin de semana afecta a numerosas zonas del pais mantiene la provincia de Valencia en alerta amarilla por valores de entre 35 y 37 grados  segun ha informado la Agencia Estatal de Meteorologia  Aemet  en su web  EFE Ana Escobar

GRAFCVA6721 VALENCIA 24 07 2019 - Una mujer se protege del sol y del calor con un paraguas este miercoles en Valencia cuando el calor intenso que desde el fin de semana afecta a numerosas zonas del pais mantiene la provincia de Valencia en alerta amarilla por valores de entre 35 y 37 grados segun ha informado la Agencia Estatal de Meteorologia Aemet en su web EFE Ana Escobar / ANA ESCOBAR (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La calor posa aquest dimarts en risc 18 províncies de l’interior oriental peninsular i les Balears amb màximes de fins a 39 graus centígrads, segons la predicció del’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Així, amb avís groc per calor hi ha les províncies d’Almeria, Còrdova, Granada, Jaén, Màlaga, Osca, Terol, Saragossa, Albacete, Conca, Lleida, Madrid, Alacant, València, Eivissa i Formentera, Mallorca, Menorca i Múrcia. L’avís a Lleida és en concret per a la comarca del Segrià.

Segons l’Aemet, aquest dimarts predominarà el cel poc ennuvolat i clar en gran part del país. No obstant, les restes d’un front atlàntic fregaran el nord peninsular, on augmentarà progressivament la nuvolositat.

Mentrestant, en la segona meitat del dia hi podria haver precipitacions a Galícia i al Cantàbric occidental, amb possibilitat de tempestes ocasionals a més d’arribar a estendre’s al final del dia a altres punts del Cantàbric i nord de Navarra.

Pluges

Així mateix, s’esperen alguns xàfecs o tempestes aïllades al Pirineu i al Sistema Ibèric. D’altra banda, hi haurà probabilitat de núvols mitjans a la meitat nord peninsular i alguns núvols d’evolució diürna en zones de muntanya.

Notícies relacionades

A l’extrem oest peninsular i a la zona del País Basc, destacaran els intervals de núvols baixos a primeres hores i, en el cas de les Canàries, predominaran els intervals ennuvolats al nord de les illes, sense descartar alguna precipitació feble i ocasional al matí en les de més relleu.

A Catalunya les precipitacions s’esperen dimecres, quan es preveu, a més, un descens de temperatures.

Temes:

Calor