Agressió a una jove de 18 anys

Presó per a dos dels sis detinguts per la violació múltiple de Bilbao

Els altres quatre detinguts han quedat en llibertat amb la condició de presentar-se cada dia en dependències judicials

82b8be5c-ad2b-49fd-9d28-3b66a7ad940a-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Dos dels sis detinguts divendres passat per la seva presumpta implicació en una violació grupal a una jove de 18 anys alparc d’Etxebarria de Bilbao han ingressat a la presó biscaïna de Basauri per ordre judicial.

Els altresquatre detinguts han quedat en llibertatamb la condició de presentar-se cada dia en dependències judicials.

Els sis arrestats van ser posats a disposició judicial dissabte al matí. Els detinguts han estat declarant des de les 10 del matí fins a les quatre de la matinada d’aquest diumenge, quan el jutge ha decidit l’ingrés a la presó de Basauri de dos dels arrestats i aquesta matinada el jutge ha adoptat aquestes mesures, segons ha informat aquest diumenge la Ertzaintza.

Els homes, magribins i d’entre 18 i 36 anys, van ser detinguts divendres a la matinada després que una jove acudís a un centre hospitalari on va relatar haver patit una agressió sexual en grup hores abans. Segons fonts pròximes a la investigació, després d’agredir-la sexualment li van llançar 17 euros i van marxar. Tres dels sis detinguts tenen antecedents.

La detenció va ser possible gràcies a la descripció que la víctima va fer d’un tatuatge que un dels agressors tenia al coll. A partir d’aquí, la policia els va anar detenint tots.

Queixes veïnals

Notícies relacionades

La posada en llibertat de quatre dels arrestats no ha provat gens bé entre els veïns. El president de la Federació d’Associacions Veïnals de Bilbao, Carlos Ruiz, ha advertit, en declaracions a Efe, de la possibilitat que els presumptes implicats en aquesta agressió sexual poguessin cometre fets del mateix tipus o que tinguessin relació amb altres delictes sexuals que han tingut lloc recentment la capital biscaïna, si bé el departament basc de Seguretat no ha confirmat aquesta dada.

Ruiz ha demanat als jutges “més fermesa” contra els que han comès aquests delictes, perquè els seus autors solen repetir-los, “com s’ha comprovat en el cas de ‘La manada’, individus que acumulen ja diverses condemnes per fets semblants. A més, la Federació ha advertit que “la víctima pot creuar-se al carrer amb els seus agressors”.