Alguns, amb antecedents

Els sis arrestats per la violació grupal a Bilbao passen davant del jutge

La víctima havia quedat amb un d'ells a través de les xarxes socials

zentauroepp49301167 parque etxebarria190802102639

zentauroepp49301167 parque etxebarria190802102639 / Luis Tejido

1
Es llegeix en minuts

Els sis individus d’entre 18 i 36 anys d’edat detinguts aquest divendres a Bilbao com a presumptes autors d’una agressió sexual grupal a una jove de 18 anys han passat a disposició judicial per prestar declaració davant del jutge, després d’haver passat la nit en dependències de la Ertzaintza.

Els arrestats, que es troben detinguts des de la matinada de dijous a divendres, han sigut traslladats passades les 10.00 hores a disposició del jutge de guàrdia, segons ha informat el Departament basc de Seguretat a Europa Press.

Els fets es van registrar la nit d’aquest dijous passat. Pel que sembla, la jove havia quedat amb un dels detinguts a través de les xarxes socials, i, a l’arribar al parc Etxebarria, va intentar fugir al veure el grup.

Després de la presumpta violació, la jove va acudir a l’Hospital de Basurto acompanyada per la seva mare, i, des del centre sanitari, van activar el protocol establert en aquests casos.

Notícies relacionades

La col·laboració entre la Policia Municipal i l’Ertzaintza, que comptaven amb la descripció dels presumptes agressors facilitada per la víctima, va permetre la detenció divendres a la matinada dels sis individus que van cometre l’agressió sexual denunciada per la jove.

Els sis arrestats, alguns d’ells amb antecedents policials, han passat aquest matí a disposició del jutge de guàrdia per prestar declaració.