De matinada

Violació múltiple a Bilbao: sis detinguts per agredir una jove de 18 anys

Els arrestats tenen entre 18 i 36 anys

bilbao vid 02 135829 / periodico

1
Es llegeix en minuts

Agents de la Ertzaintza han arrestat a Bilbao sis homes per la seva presumpta relació amb la violació múltiple a una jove de 18 anys que de matinada ha sigut atesa al bilbaí Hospital de Basurto.

Segons ha informat el departament basc de Seguretat, responsables de l’hospital han avisat al jutjat de l’arribada a mitjanit d’una dona ferida que va relatar haver patit una agressió sexual grupal.

La investigació de l’Ertzaintza, en col·laboració amb la Policia Municipal de Bilbao, ha permès localitzar i arrestar de matinada sis homes amb edats entre els 18 i els 36 anys per la seva presumpta implicació en aquesta violació.

L’agressió s’ha produït en el bilbaí parc d’Etxebarria, on la Policia manté acordonada la zona en la qual presumptament s’ha produït l’agressió.

Els detinguts són en dependències de l’Ertzaintza a Bilbao, on s’estan duent a terme les diligències oportunes abans que passin a disposició judicial. La Policia Autònoma Basca manté oberta la investigació entorn d’aquest cas.

Després del que ha passat, els grups polítics de l’Ajuntament de Bilbao han difós una declaració en la qual mostren la seva “màxima condemna i la seva més profunda indignació per l’agressió masclista” que ha ocorregut a la ciutat.

Actes de repulsa

Es tracta, segons han indicat, d’un delicte “que suposa un atemptat a la integritat física i moral i, en conseqüència, una greu i intolerable vulneració de tots els drets humans”.

L’ajuntament ha mostrat el seu rebuig i incomprensió per l’agressió, ha transmès el seu recolzament a la dona agredida i ha posat a la seva disposició els serveis municipals del programa d’atenció i prevenció en violència de gènere.

A més, ha anunciat que participarà en els actes que es convoquin en repulsa per l’agressió.

Notícies relacionades

El consistori ha instat la ciutadania a “no ser còmplice de cap tipus d’agressió sexista i, per tant, a mantenir una actitud de tolerància i impunitat zero”.

“Totes i tots hem de posicionar-nos activament davant de qualsevol expressió de violència contra les dones, denunciant-la, no consentint-la, no quedant-nos en silenci i mostrant el nostre recolzament als qui l’hagin patit”, ha afirmat. 

Temes:

Violadors