Després d'un control

Detinguts dos pilots de United Airlines per beure alcohol abans del vol

Van ser detectats a l'aeroport britànic de Glasgow i el vol, que anava a Nova York, va ser cancel·lat

BURLINGAME, CALIFORNIA - MARCH 13: A United Airlines Boeing 737 Max 9 aircraft lands at San Francisco International Airport on March 13, 2019 in Burlingame, California. The United States has followed countries around the world and has grounded all Boeing 737 Max aircraft following a crash of an Ethiopia Airlines 737 Max 8.   Justin Sullivan/Getty Images/AFP

BURLINGAME, CALIFORNIA - MARCH 13: A United Airlines Boeing 737 Max 9 aircraft lands at San Francisco International Airport on March 13, 2019 in Burlingame, California. The United States has followed countries around the world and has grounded all Boeing 737 Max aircraft following a crash of an Ethiopia Airlines 737 Max 8. Justin Sullivan/Getty Images/AFP / JUSTIN SULLIVAN (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Efe

Dos pilots del’aerolínia nord-americana United Airlines han sigut detinguts a l’aeroport britànic de Glasgow per presumptament haver donat positiu en un control d’alcoholèmia abans de pujar a bord d’un vol amb destinació a Nova York, ha informat avui la Policia d’Escòcia.

Les autoritats van assenyalar que els dos homes, de 45 i 61 anys, són sota arrest i s’espera que compareguin davant del Tribunal Civil de Paisley (a Escòcia) dimarts que ve per respondre sobre un presumpte delicte de consum d’alcohol que està regulat en la Llei de Seguretat de Ferrocarrils i Transport del 2003.

Segons la Policia, els agents van rebre una trucada perquè acudissin a l’aeroport de Glasgow sobre les 06.35 GMT i, després de fer el control preceptiu, van comprovar que els pilots no estaven en les condicions requerides per comandar el vol UA162, programat per a les 08.00 GMT que va ser cancel·lat.

“Retirats del servei”

United Airlines va afirmar que està cooperant “totalment” amb les autoritats per aclarir el que ha passat i va assegurar que els individus implicats “van ser retirats immediatament del servei”.

“Mantenim tots els nostres empleats amb els més alts estàndards i tenim una política estricta i sense tolerància envers l’alcohol”, va indicar la companyia en un comunicat.

Notícies relacionades

La legislació escocesa penalitza exercir certes professions sota la influència de l’alcohol o les drogues, de manera que el límit d’alcohol permès en sang per als pilots és menys de la meitat del dels conductors.

El 2017, dos pilots de United Airlines van ser condemnats a 10 i 15 de presó per la Justícia escocesa.