La seguretat viària

Trànsit alerta de l'augment de morts a la carretera, sobretot aquest juliol

Aquest any han mort 93 persones a Catalunya, quatre més que el mateix període del 2018

zentauroepp46861638 fotodeldia   grafand2891  sevilla  07 02 2019   vista del tu190726191350

zentauroepp46861638 fotodeldia grafand2891 sevilla 07 02 2019 vista del tu190726191350 / Raul Caro Cadenas

1
Es llegeix en minuts
Óscar Hernández
Óscar Hernández

Periodista

ver +

El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Juli Gendrau, ha alertat aquest divendres sobre l’increment aquest estiu de les víctimes de trànsit a les carreteres catalanes i especialment aquest mes. L’objectiu és conscienciar els 525.000 automobilistes que sortiran aquest cap de setmana de l’àrea metropolitana de Barcelona cap a destinacions vacacionals.

Des de començament d’any han mort ja 93 persones en accidents de trànsit en vies interurbanes, quatre més que en el mateix període del 2018. Especialment dramàtics han sigut els últims deu dies de juliol, que s’han cobrat set víctimes mortals, de les quals més de la meitat, quatre, són motoristes.

Motoristes temeraris

Gendrau ha advertit també del risc d’accident per als conductors dels vehicles de dues rodes. «Aquesta setmana hem realitzat una campanya especial de vigilància de motoristes i hem imposat 319 denúncies per infraccions greus com circular en ziga-zaga, realitzar avançaments indeguts i perillosos, i circular amb una velocitat excessiva», ha explicat el màxim responsable del SCT.

Notícies relacionades

Gendrau també ha explicat que un de cada quatre morts en accidents s’han produït per distraccions a la conducció, com la de consultar el mòbil. I que més de la meitat dels sinistres greus es produeixen sempre de divendres a diumenge. «Els caps de setmana són moments de màxima alerta i hem de treure’ns del cap la idea que ‘això a mi no em passarà’. Volem que tots tornin a casa després de les vacances», ha afirmat Gendrau.

Entre les mesures per aconseguir-ho, recomana als conductors que revisin l’estat del seu vehicle, que s’abstinguin de prendre alcohol o altres drogues i que planifiquin bé la ruta abans de posar-se al volant. «S’ha d’evitar consultar el GPS quan ja s’està circulant», ha assenyalat. Al SCT també els preocupa que un 10% de les víctimes mortals no portessin posat el cinturó de seguretat.