Franky Zapata, l'heroi volador, cau a l'intentar creuar el canal de la Mànega

Pretenia aconseguir la seva gesta en 20 minuts, però ha caigut quan s'havia de proveir

zentauroepp49207563 franky zapata stands on his jet powered  flyboard  as he tak190725093920

zentauroepp49207563 franky zapata stands on his jet powered flyboard as he tak190725093920 / DENIS CHARLET

1
Es llegeix en minuts

Franky Zapata, l’heroi del'hoverboard' de França, ha caigut a l’intentar creuar el canal de la Mànega amb el seu invent, un aerolliscador amb raig d’aigua. Zapata va perdre una plataforma mentre intentava aterrar a mig camí per reproveir-se de combustible. I és que el seu invent, que va ser finançat amb 1,3 milions d’euros pel Govern de Macron, té una autonomia de 10 minuts, mentre que el trajecte és de 20.

'L’home volador', es va enlairar dijous a prop de la platja de Sangatte (nord-oest de França) que es troba en el seu Flyboard, una plataforma per a turbohets, per intentar creuar el canal de la Mànega. Anys després de la gesta de Louis Blériot, primer aviador que va creuar l’estret pels aires.

Notícies relacionades

Campió d’Europa i del món del jet-ski, aquest francès de 40 anys hauria hagut de trigar uns 20 minuts a creuar l’estret de 35 quilòmetres i unir-se a les costes angleses a la zona de la badia de Santa Margarita, però una caiguda li ha impedit la fita.

El 14 de juliol, durant la tradicional desfilada militar als Camps Elisis de París, Zapata va oferir un impressionant espectacle futurista. Amb un fusell a la mà, va sobrevolar la cèlebre avinguda parisenca en la seva taula voladora, davant la mirada captiva de persones, incloent-hi el president Emmanuel Macron.