Investigació

Menjar 60 grams de fruita seca al dia millora la funció sexual

És una de les conclusions d'un estudi realitzat per Universitat Rovira i Virgili per avaluar la influència d'aquests aliments en la qualitat del semen

zentauroepp28249034 frutos secos190722111045

zentauroepp28249034 frutos secos190722111045

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Investigadors del Ciberon, pertanyents a la Unitat de Nutrició Humana de la Universitat Rovira i Virgili (URV), de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere i Virgili (IISPV), han demostrat que consumir 60 grams de fruita seca al dia millora la funció sexual.

El treball, publicat a la revista científica 'Nutrients', s’ha dissenyat dins del marc del projecte 'Fertinuts', creat per avaluar els efectes del consum regular de fruita seca sobre la qualitat del semen.

La prevalença actual de disfunció erèctil i sexual s’ha establert en un 2% en homes menors de 40 anys, al voltant d’un 52% en homes d’entre 40 i 70 anys i en més d’un 85% en homes més grans de 80.

A més, els factors de risc relacionats ambl’estil de vida que s’associen amb la disfunció sexual i erèctil inclouen el tabaquisme, el consum excessiu d’alcohol, la falta d’activitat física, l’estrès i les dietes no saludables.

Anteriorment, el grup d’investigació ja havia descrit que alguna fruita seca (nous, avellanes i ametlles), provocava una millora de la qualitat espermàtica, tot i que encara no existien estudis que posessin de manifest el seu paper sobre la funció sexual.

Falta aprofundir

Davant d’aquest escenari, els investigadors van analitzar 83 persones que seguien una dieta occidental (pobre en fruita i verdura i rica en greixos d’origen animal). A tots ells els van dividir en dos grups: un que va mantenir la seva dieta habitual durant 14 setmanes, i un altre que va complementar la seva dieta amb 60 grams diaris d’una barreja de nous, avellanes i ametlles.

Notícies relacionades

Cada participant va haver d’omplir un qüestionari de 15 preguntes sobre la funció sexual, internacionalment validat, conegut com a 'IIEF-15', a l’inici i al final del període d’intervenció. D’aquesta manera, els experts van comprovar que l’adscripció a una dieta occidental (no saludable) complementada amb nous, avellanes i ametlles pot ajudar a millorar el desig sexual i la funció orgàsmica.

No obstant, els investigadors han reconegut que es requereixen estudis amb més participants per confirmar aquests resultats i aclarir els possibles mecanismes implicats en aquests beneficis.