ANIVERSARI D'UNA CATÀSTROFE

Un bomber d'Horta de Sant Joan reclama a Torra mesures a llarg termini

Josep Pallars, supervivent de l'incendi, insta el Govern català a mirar «més enllà» d'una legislatura

El president català ha agraït la tasca de les persones que van participar en l'extinció del foc

horta / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El bomber Josep Pallars, supervivent del’incendi d’Horta de Sant Joan de fa 10 anysl’incendi d’Horta de Sant Joan, ha demanat aquest diumenge als polítics que mirin “més enllà d’aquests quatre o cinc anys que podrien tenir de legislatura”, i que facin polítiques a llarg termini, per a més de 20 o 30 anys. “Tenim equip, tenim gent, tenim coneixement per posar això de relleu, i tant de bo poguessin ser vostès els que posin els fonaments d’això que demanem”, ha dit, apel·lant directament les autoritats presents a l’acte commemoratiu en aquesta localitat tarragonina, entre ells el president Quim Torra.

Notícies relacionades

El mandatari català, d’altra banda, ha agraït la tasca dels bombers que van treballar en les tasques d’extinció del foc d’Horta de Sant Joan. El president ha encapçalat l’homenatge als bombers morts en aquest incendi, per a qui ha tingut unes paraules de record: un dia per “recordar d’una manera molt especial el Jordi, el Jaume, el Ramon, el David i el Pau, que hi van perdre la vida, i el Josep, que va resultar ferit greu”. A l’acte d’homenatge també ha assistit el conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, i l’alcalde d’Horta de Sant Joan, Jordi Martin, així com familiars dels bombers de la unitat Graf que hi van perdre la vida.

Carrera per la zona afectada

Al matí, més de 200 persones han participat en la marxa i carrera en record dels cinc bombers lleidatans. Uns setanta participants han recorregut uns 14 quilòmetres corrent, mentre que uns noranta ho han fet caminant. Tots ells han sortit de la zona de la Farinera, a Horta de Sant Joan, i han passat per la zona on van quedar atrapats els morts. Un veí del poble, Jaume Chertó, ha explicat a l’agència ACN que cada vegada que caça continua sentint la “impotència” d’aquell moment que va ser “molt dur”.