JUDICI A BARCELONA

Petició d'un any i mig de presó per a un home per haver assetjat una parella homosexual

La Fiscalia basa la seva demanda en les presumptes agressions verbals sofertes diàriament durant sis mesos per la seva orientació sexual, que han derivat en quadros d'ansietat

zentauroepp48860452 barcelona 28 06 2019 manifestaci n del orgullo lgtbi bajo el190718183241

zentauroepp48860452 barcelona 28 06 2019 manifestaci n del orgullo lgtbi bajo el190718183241 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Fiscalia ha demanat aquest dijous un any i mig de presó per a un home acusat d’haver assetjat psicològicament i d’haver increpat amb insults homòfobs una parella, diàriament durant sis mesos, fins a causar-los presumptament un quadro de depressió i ansietat que va motivar que es mudessin de casa.

A la secció segona de l’Audiència Provincial de Barcelona s’ha celebrat aquest dijous el judici contra el presumpte assetjador, a qui la Fiscalia acusa d’un delicte d’odi i discriminació per raó d’orientació sexual, i per això demana, a més, una multa de 2.000 euros per danys morals i que se li prohibeixi treballar en oficis educatius durant quatre anys i mig.

Més que una discussió

L’acusat ha defensat que els desqualificatius que va dirigir a les presumptes víctimes van anar en resposta a altres insults cap a ell per part de la parella, que li deien "borratxo", i ha negat que els assetgés.

Per la seva banda, la parella ha mantingut que han sigut víctimes d’insults, mirades intimidatòries i bloquejos a l’entrada del seu pis. En especial, un d’ells ha declarat que l’acusat i companys seus li van fer la vida impossible i li dedicaven frases com: "Tu calla per ser ‘maricon’".

Els fets van començar l’11 de juny del 2017, quan, segons la fiscal, l’acusat i diversos amics que eren amb ell van començar a dirigir-se a la parella des de la terrassa d’un bar que freqüentaven, situat a prop de la vivenda de la parella, que havien demanat prèviament des del seu balcó que abaixessin el volum.

Atac ininterromput

Notícies relacionades

A partir de llavors, l’acusat s’havia dirigit en un to elevat i de manera habitual a les víctimes amb termes i expressions com ara “‘maricon’de merda", “‘bujarrón’", "tu no ets espanyol per ser ‘maricon’". I que cada vegada que el trobava a la porta del seu domiciliels impedia l’entrada.

Les accions es van repetir gairebé diàriament, segons l’informe fiscal, des del juny fins al novembre del 2017, amb la intenció de menyscabar l’estima i dignitat de les víctimes, que es van veure obligades a posar en venda el seu pis el desembre del mateix any i visitar un centre mèdic per tractar l’ansietat i depressió que patien pels insults, afegeix la Fiscalia.

Temes:

Homofòbia