Cremat viu

Nova York paga 59 milions de dòlars al jove que va patir cremades de tercer grau durant un experiment de química

Després de 5 mesos d'hospital i 5 anys d'espera, un tribunal novaiorquès ha responsabilitzat el Departament d'Educació i la seva antiga professora

zentauroepp32722981 distritos  barcelona 09 02 2016  reportaje sobre la iniciati190702182706

zentauroepp32722981 distritos barcelona 09 02 2016 reportaje sobre la iniciati190702182706 / Violeta Palazon

1
Es llegeix en minuts
Efe

La ciutat de Nova York va ser condemnada al pagament de 59 milions de dòlars com a indemnització a un noi de 21 anys que van patir cremades de tercer grau durant un experiment fallit a classe de química el gener del 2014, van informar aquest dimarts mitjans locals.

El noi, Alonzo Yanes, va ser compensat d’aquesta manera per un tribunal de la cèntrica illa de Manhattan, que va responsabilitzar el Departament d’Educació de la ciutat i la seva antiga professora de química dels successos esdevinguts mentre assistia a classe.

Yanes va ser consumit per les flames durant un experiment que pretenia mostrar com les sals canvien de color quan són exposades al metanol, una prova qualificada de perillosa per les autoritats federals, ja que en els últims 15 anys ha provocat dos accidents més al país.

Cremades de tercer grau

Les flames van engolir Yanes i un altre company, que només va patir cremades de primer grau, mentre que les de Yanes van ser de tercer i el foc, fins i tot, va insensibilitzar les glàndules sudorípares en algunes zones del seu cos, cosa que impedeix que el noi suï.

Després de l’experiment fallit, Yanes va passar a l’hospital cinc mesos, dos dels quals en una unitat de cremats, amb empelts de pell inclosos.

"M’estava cremant viu sense cap esperança i no podia apagar les flames, i el dolor era inaguantable", va dir Yanes durant les tres setmanes que va durar el judici, segons el New York Post.

Una indemnització desmesurada

L’advocat de Yanes va demanar 70 milions de dòlars en concepte de danys i perjudicis, tot i que finalment li van concedir uns 29 milions pel dolor i el sofriment, incloses les cirurgies, així com 29 milions més per la rehabilitació, fins a arribar a un total de 59 milions, aproximadament.

Notícies relacionades

La ciutat va assegurar que "si bé respectem el veredicte del jurat, estem explorant les nostres opcions legals per reduir la indemnització a una quantitat que sigui consistent amb les que s’han atorgat per altres tribunals per a casos similars".

El departament jurídic de Nova York va explicar que Yanes, ara de 21 anys, només hauria de rebre 5 milions en concepte de danys passats