A BARCELONA

20 detinguts en un operatiu a la zona de lleure del Front Marítim

Dispositiu conjunt dels Mossos, Guàrdia Urbana i la Policia Nacional

Els arrestos han sigut per furts, robatoris i també per tràfic de drogues

mossos-operatiu

mossos-operatiu

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat

Els Mossos, la Guàrdia Urbana de Barcelona i el Cos Nacional de Policia van desplegar durant la matinada de divendres a dissabte un dispositiu conjunt de seguretat a la zona de lleure nocturn del Front Marítim, al barri de la Barceloneta, entre els carrers de Marina, Ramon Trias Fargas, Trelawny, Doctor Aiguader i el passeig Marítim. L’actuació, que es va prolongar fins a les set del matí, va finalitzar amb un balanç de 20 detinguts.

En concret, 10 persones van ser arrestades com presumptes autores d’un delicte de furt, nou per trànsit de substàncies estupefaents i una per robatori amb violència. A més, 13 dels detinguts, d’origen estranger, van ser traslladats a les dependències policials per fer comprovacions sobre la seva documentació i esbrinar si tenen els papers en regla.

Llocs estratègics

Els agents policials, uniformats i de paisà, es van situar des de la una de la matinada en llocs estratègics de la zona del Front Marítim en un operatiu de prevenció de delictes contra el patrimoni, principalment furts i robatoris amb violència i intimidació, i contra el tràfic de drogues. Els policies també van actuar davant de conductes incíviques associades al lleure nocturn, com l’excés de consum de begudes alcohòliques, fer necessitats fisiològiques en la via pública o oferir serveis sexuals.

A part del control de vehicles i persones per a la comprovació d’ordres judicials o denúncies per tinença il·lícita de drogues i la prevenció de delictes, també es va actuar en compliment de l’ordenança municipal de l’Ajuntament de Barcelona sobre convivència ciutadana i que contempla sancions administratives per actes incívics

Col·laboració dels locals

Els cossos policials van actuar en coordinació amb els responsables de la seguretat privada dels diferents locals de lleure nocturn de la zona, segons van explicar els Mossos. Els mateixos establiments són els primers interessats en allunyar els delinqüents del lloc per donar més tranquil·litat a les desenes de persones que les nits de divendres i dissabte inunden els voltants del carrer de Marina, i per donar més seguretat als veïns. 

Notícies relacionades

Un altre dels objectius del dispositiu, segons la policia de la Generalitat, ha sigut detectar la presència de venedors ambulants de begudes que aprofiten per distribuir substàncies estupefaents o intentar robar les víctimes.

Els Mossos i la Guàrdia Urbana de Barcelona han detectat que determinades zones de la ciutat s’han convertit en un escenari disputat pels venedors ambulants de llaunes del Pakistan, l’Índia i Bangladesh des de fa anys. Últimament, sobretot al centre de Barcelona, en què la guerra entre dues bandes de llauners pakistanesos ha elevat el nivell de violència. Segons fonts policials, la pugna entre les bandes és pel control del mercat negre d’èxtasi, marihuana o cocaïna, entre altres substàncies. Per aquesta espiral de violència, al febrer, un home de Mali va ser assassinat davant una discoteca de la zona després d’una topada amb uns llauners pakistanesos.