en una platja de Múrcia

Ingressen una dona després de patir la picada d'una caravel·la portuguesa

La jove afectada es troba en bon estat de salut i està rebent analgèsia

’Physalia phisalis’, la temible i molt verinosa medusa anomenada borm de vela.

’Physalia phisalis’, la temible i molt verinosa medusa anomenada borm de vela. / CARLOS CÁCERES

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Una jove està ingressada a l’Hospital Universitari Virgen de la Arrixaca de Múrcia després de patir la picada d’una caravel·la portuguesa a la platja de Puntas de Calnegre, pertanyent al terme municipal de Llorca (Múrcia).

En concret, la jove es troba ingressada tot i que el seu estat de salut és bo i està rebent analgèsia, segons van informar fonts de la Conselleria de Salut.

El Servei Murcià de Salut (SMS) recorda que la caravel·la portuguesa és una falsa medusa, també anomenada ampolla blava perquè la part flotant s’assembla a una bossa blava transparent plena de gas. No obstant, explica que és molt infreqüent trobar-la a les platges de la Regió.

Notícies relacionades

Tot i que aquesta espècie sol flotar, en cas de temporal es desinfla i s’enfonsa per evitar l’onatge. En cas de picada, recomana avisar el socorrista més proper o anar al lloc d’auxili per rebre atenció. Així mateix, aconsella aplicar una solució tòpica de bicarbonat sòdic.

Si el dolor és molt intens o l’estat de la persona empitjora, recorda que haurà d’acudir immediatament a un centre mèdic o servei d’urgència. En cas de veure’n una, l’SMS insta a trucar al lloc de socorrisme més proper o al telèfon únic d’emergències 112.