PERDRÀ LA SEVA CONDICIÓ D'AGENT

El guàrdia civil de 'La manada' serà expulsat quan se li notifiqui la sentència del Suprem

Antonio Manuel Guerrero seguirà la mateixa sort que Alfonso Jesús Cabezuelo, a qui van fer fora de les Forces Armades a l'octubre

zentauroepp48732329 grafand8684  sevilla  21 06 2019   el miembro de  la manada 190621185811

zentauroepp48732329 grafand8684 sevilla 21 06 2019 el miembro de la manada 190621185811 / Pepo Herrera

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Antonio Manuel Guerrero Escudero, el guàrdia civil de ‘La manada’,perdrà la seva condició com a agent de l’Institut Armat de manera definitiva un cop se li notifiqui la sentència del Tribunal Suprem que el condemna a 17 anys de presó per la violació grupal a una noia a les festes dels Sanfermines del 2016.

► El Suprem eleva les condemnes als 5 membres de ‘La manada’ | Últimes notícies en directe

El Suprem eleva les condemnes als 5 membres de ‘La manada’

Fonts de l’Institut Armat han informat que la pèrdua de condició com a guàrdia civil d’Antonio Manuel Guerrero, que estava suspès de funcions, no és automàtica després de la decisió del Suprem, però, un cop notificada pel jutjat, "s’activaran els tràmits de manera àgil".

El Tribunal Suprem condemna Guerrero a dos anys més de presó, un total de 17, com a responsable del delicte de robatori amb intimidació del telèfon mòbil de la noia madrilenya. Així mateix, la sala incrementa l’import de la responsabilitat civil a què té dret la víctima a la quantitat de 100.000 euros.

Suspès de funcions des del gener

L’11 de gener, el Butlletí Oficial de Defensa va publicar la suspensió de funcions del guàrdia civil Antonio Manuel Guerrero Escudero. La resolució va decretar que aquest integrant de ‘La manada’ va passar a la situació de suspensió de funcions amb data del 10 de desembre del 2018, quan li va ser notificada una decisió adoptada cinc dies abans. Escudero es trobava fins aleshores en situació de servei actiu enquadrat "a efectes de règim interior" en la Comandància de Còrdova, tot i que no tenia assignada cap destinació.

En la mateixa situació es trobava l’integrant de ‘La manada’ que era militar, Alfonso Jesús Cabezuelo, fins que l’octubre passat va ser expulsat de les Forces Armades en virtut de la llei de tropa i marineria.

Ingrés immediat a la presó

Notícies relacionades

El Tribunal Suprem encara ha de redactar la sentència en la seva totalitat, que passarà a ser ferma, una vegada comunicada aquest divendres la resolució. L’encarregat d’executar les penes haurà de ser el tribunal enjudiciador, és a dir, l’Audiència Provincial, que citarà previsiblement els condemnats per comunicar-los que hauran d’ingressar a la presó de manera immediata.

Després d’haver-se conegut la decisió, els cinc membres de ‘La manada’ han sigut detinguts a Sevilladetinguts a Sevilla en virtut a una ordre d’arrest del TSJ de Navarra. José Ángel Prenda, Antonio Manuel Guerrero, Jesús Escudero, Ángel Boza i Alfonso Jesús Cabezuelo passaran a disposició judicial, que determinarà a quin centre penitenciari són enviats.

Temes:

La Manada