Qui és qui a 'la Manada' de Sant Fermí: els 5 condemnats, un per un

Així són 'el Prenda', Cabezuelo, Boza, Escudero i A. M. G.

Molts dels jutjats tenen antecedents penals per altres delictes

dfgdfgdfgg

dfgdfgdfgg

2
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

Aquests són els components de 'la Manada', condemnats tots ells a 15 anys de presó pel Tribunal Suprem per un delicte de violació a una noia a les festes de Sant Fermí del 2016. 

► 'La Manada' condemnada per violació: última hora en directe

'La Manada' condemnada per violació: última hora en directe

José Ángel Prenda

Conegut com 'Joselito el Gordo' o 'el Prenda', en al·lusió al seu cognom, va ser qui va iniciar la conversa amb la víctima la nit de la suposada agressió a Pamplona. Nascut el 1989, els veïns el descriuen com un jove entregat a cura dels seus pares, ja majors i malalts, sobretot el pare, que va exercir de forner. Sense ofici conegut, és membre de la penya ultra del Sevilla Club de Futbol, la seu del qual es troba davant de casa seva. Compta amb antecedents per robatori amb força, la qual cosa li va valer una condemna de dos anys de presó. 

Alfonso Jesús Cabezuelo

Nascut el 1988, és soldat de professió i integrant de la Unitat Militar d’Emergències (UME) ubicada a Morón de la Frontera (Sevilla). Igual com 'el Prenda', és seguidor acèrrim del Sevilla C. F., i precisament per la seva vinculació amb algunes de les aficions més violentes de l’equip compta també amb antecedents per un delicte de lesions, baralla tumultuària i desordre públic. Compta amb diversos tatuatges, com les goles d’un llop i el lema del grup: 'El poder del lobo reside en La Manada'. Cabezuelo també apareix en el vídeo de l’agressió a una noia a Pozoblanco (Còrdova), realitzant-li tocaments al seient del darrere mentre ella sembla inconscient.

Ángel Boza

El més jove dels membres de ‘la Manada’ va viatjar a Pamplona com a viatge iniciàtic per integrar-se més al grup. De fet, és l’únic que no està implicat en l’incident de Pozoblanco. Nascut l’any 1991 i membre d’una família humil és el més desconegut del grup, tot i que igual com els seus companys, compta amb antecedents per conducció sota els efectes d’alcohol i drogues i robatori amb força. Segons ha transcendit, durant la seva estada a la presó s’ha dedicat a completar els estudis bàsics que mai va arribar a concloure. 

Jesús Escudero

Notícies relacionades

Va néixer el 1990 i treballava com a perruquer en el negoci d’un familiar. Segons ha transcendit, ha mantingut la seva professió a la presó de Pamplona durant tot aquest temps. No compta amb antecedents. El tatuatge amb l’empremta d’un llop al costat i el rellotge amb una esfera de grans dimensions van ser fonamentals perquè la víctima pogués identificar els presumptes agressors. Del seu mòbil ve a més una de les gravacions dels fets de la matinada d’aquell 7 de juliol. 

Antonio Manuel Guerrero

Cosí d’Escudero, amb qui va coincidir a escola, va aconseguir parar als tribunals la difusió de les seves dades personals fins a l’emissió de la sentència. A penes se’n sap que va néixer el 1989, que es va llicenciar com a agent de la Guàrdia Civil el 2015 amb uns més que modestos resultats i que ha sigut pare durant la seva estada a la presó després d’un vis a vis amb la seva nòvia de sempre. Al seu mòbil es van trobar la majoria dels vídeos de l’agressió de Pamplona, i en el judici va reconèixer haver-li tret el seu a la noia, per la qual cosa ha sigut condemnat a més a 300 euros de multa per furt. 

Temes:

La Manada